Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

Ze zijn niet meer weg te denken uit het huidige straatbeeld: sportschoenen, oftewel sneakers. Nog niet zo heel lang geleden uit de verdomhoek gehaald, en nu een geliefd item in het schoenenrek bij jong en oud. Geroemd om de stijlvolle uitstraling, maar vooral om haar comfort. Uit een enquête van modezoekmachine StyleLounge blijkt dat Nederland een echt sneakerland is. Het aandeel sneakers bij de verkoop aan mannen is zelfs 69 procent. Niet zo gek dus dat ons land een aantal wereldberoemde retailers huist. Maar ook buiten deze vaandeldragers om zijn er in alle uithoeken van ons land exclusieve en bijzondere sneakerwinkels te vinden. FashionUnited heeft tien adressen geselecteerd waar men in Nederland moet zijn voor een paar coole ‘kicks’.

Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

Patta, Amsterdam

Begonnen in 2004 als kleine sneakershop. Vandaag de dag wordt Patta, Surinaams voor schoen, gerekend tot de top van de mondiale sneaker-scene. Grote merken als Nike, Levi’s en Vans staan in de rij voor een samenwerking met de Amsterdammers. In 2016 won Patta het Oranje Handelsmissiefonds van ING: hierna volgde de opening van een nieuwe locatie, midden in het SoHo-district van Londen. Dit najaar volgde een Aziatische tour, waarbij er Patta-pop-ups verschenen in Bangkok, Shanghai, Seoul en Tokio. Tegenwoordig vind je Patta op de Amsterdamse Zeedijk, waar het exemplaren aanbiedt van onder meer Nike, Asics, Adidas en Converse.

Patta, Zeedijk 67

Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

Woei, Rotterdam

Woei groeide in de afgelopen tien jaar uit tot één van de meest gerenommeerde sneakerwinkels van ons land. De liefde begon bij eigenaar Woei Tjin al op jonge leeftijd. Om zijn verslaving te kunnen financieren begon Woei met het verkopen van exclusieve exemplaren uit zijn eigen collectie - dat bestond uit zo’n 500 paar. Niet veel later was daar de eigen winkel in de Rotterdamse Hoogstraat. Woei geniet ook internationale faam, waarbij vooral de samenwerkingen met Asics iedere keer weer voor een enorme toestroom zorgen van fanatici uit binnen- en buitenland. Maar ook voor exclusieve Nikes, Adidas en Karhu’s kun je hier terecht.

Woei, Hoogstraat 65-A

Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

No Boys Allowed, Den Haag en Amsterdam

No Boys Allowed-oprichter Cim Froeling kon geen toffe sneakers in haar maat vinden, dus besloot ze om ze maar zelf te gaan verkopen. De naam zegt het al: deze sneakershop richt zich op vrouwen (en heren met een kleine schoenmaat). Inmiddels heeft No Boys Allowed ook een locatie in Amsterdam. Je vindt hier sneakers van onder meer Fila, Diadora en Reebok.

No Boys Allowed, Prinsenstraat 16, Amsterdam

Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

Solebox, Amsterdam

Solebox begon vijftien jaar geleden als onafhankelijke retailer in Berlijn en groeide binnen die periode uit tot een instituut in zowel binnen-als buitenland. Na een deal met het grote Snipes werd besloten om Solebox-locaties te openen in München, Wenen, Brussel en Amsterdam. Alleen al het interieur is het omrijden waard: de inrichting van de winkel is gebaseerd op een chemisch lab, compleet met rook, flessen met chemisch uitziende vloeistof en robotarmen. Je vindt hier onder meer Diadora, Jordan en Puma.

Solebox, Nieuwezijds Voorburgwal 240

Dit zijn de meest exclusieve sneaker stores van Nederland

Prime, Utrecht

Prime is een ietwat vreemde eend in de bijt, en hoort eigenlijk niet thuis in dit rijtje met retailers, maar mag toch niet ontbreken in deze lijst. De winkel werkt volgens het principe van consignment: verzamelaars kunnen bij Prime hun exclusieve exemplaren laten taxeren en verkopen. Dit concept zorgt ervoor dat Prime altijd een enorme collectie aan (vintage) sneakers in huis heeft die nergens meer te krijgen zijn. Een must voor de die-hard sneakerfanaat die op zoek is naar zijn of haar ‘Holy Grail’.

Prime, Schoutenstraat 11

Open het menu door op de knop te klikken in de linkerhoek van het menu en klik op de iconen in de kaart om meer te leren over de winkels en locaties.

En verder:

Sparky, Zwolle

Onder andere Nike SB, Vans, Adidas Skateboarding en Lakai.
Sparky, Luttekestraat 3, 8011 LN

Exclusive, Enschede

Onder andere Saucony, Karhu, New Balance
Exclusive, De Heurne 14, 7511 GX

Premium Supply Store, Nijmegen

Onder andere Huf, Warrior en verschillende collecties van Nike.
Premium Supply Store, Nieuwezijds Voorburgwal 240, 1012 RR

2TheMax, Groningen

Onder andere Nike, Jordan, Asics en Quick.
2TheMax, Herestraat 95, 9711 LE

Reissue, Tilburg

Onder andere Filling Pieces, Reebok en Arkk Copenhagen.
Reissue, Telefoonstraat 41, 5038 DN

Beeld: Patta, Solebox Facebook, Prime Facebook, No Boys Allowed Facebook, Woei Facebook

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN