Europees debuut: Under Armour opent eerste Brand House in Amsterdam

Amerikaans sportmerk Under Armour heeft donderdagavond haar eerste flagshipstore in Amsterdam geopend. Het is daarmee meteen de eerste en grootste Brand House van Europa. In de ruim 1.000 vierkante meter tellende winkel, gevestigd in de Kalverstraat, zijn heren-, dames-, kinderkleding en -schoenen verkrijgbaar. Ook accessoires verdeeld over verschillende categorieën, waaronder training, hardlopen, golf en voetbal zijn in de winkel te vinden.

Europees debuut: Under Armour opent eerste Brand House in Amsterdam

Senior Director Marketing Europe Paul Nugent vertelt aan FashionUnited dat deze opening een mijlpaal voor het merk is. “Deze winkel is erg belangrijk voor ons. We zijn een jong merk en in Nederland zijn we nog steeds bezig Under Armour op de kaart te zetten. Deze opening is de voltooiing van een reis die we gemaakt hebben. We hebben het merk jaren geleden naar Nederland gebracht, hebben er inmiddels ons Europees hoofdkantoor gevestigd en nu hebben we een winkel geopend. Nu moeten we het merk naar het volgende level tillen.”

Europees debuut: Under Armour opent eerste Brand House in Amsterdam

Under Armour opent eerste flagshipstore in Amsterdam

Amsterdam is volgens Nugent een logische stap om de eerste Europese flagshipstore te openen. “Er is iets speciaals aan Amsterdam. In deze stad hangt een bepaalde sfeer dat uitstraalt dat we alles kunnen bereiken. Dat past precies bij het merk. De ervaring in de Under Armour winkel is erg belangrijk voor ons. We willen dat mensen geïnspireerd raken als ze binnenkomen en het gevoel krijgen dat ze beter willen en kunnen worden en een Brand House moet de plek zijn dat het merk vertegenwoordigt. Niet alleen door de technologie achter een product, maar ook door een gevoel,” aldus Nugent tegen FashionUnited.

Europees debuut: Under Armour opent eerste Brand House in Amsterdam

Voorlopig staan er nog geen andere Europese winkelopeningen voor Under Armour op de planning en focust het voorlopig op de Amsterdamse vestiging. “Het mooie van Under Armour is dat we geen bepaalde strategie hebben die we altijd volgen, maar we reageren juist op mogelijkheden. Dus we zien wel wat de toekomst ons brengt,” besluit Nugent.

Under Armour is gevestigd in Baltimore in de Verenigde Staten. Het bedrijf werd in 1996 door Kevin Plank opgericht. Het Europese hoofdkantoor bevindt zich in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Beelden: Under Armour

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN