Hermès opent ‘wasstraat’ in de Bijenkorf in Amsterdam

Het luxelabel heeft een nieuwe shop-in-shop in de Bijenkorf gekregen na de verbouwing. En daar blijft het niet bij; in oktober komt Hermès met een speciale ‘wasstraat’ voor de zijden sjaals van het label, genaamd HermèsMatic. Locatie: de pop-up omgeving in de Bijenkorf in Amsterdam.

Hermès opent ‘wasstraat’ in de Bijenkorf in Amsterdam

De zijdes carrés worden wordt opnieuw leven ingeblazen door een nieuw verfbad. Klanten kunnen hun eigen sjaal laten wassen in een speciale oranje wasmachine. Allereerst kiest de klant zelf een lievelingskleur uit, en dan wordt het wasprogramma geselecteerd. De wasmachine verft alle kleuren over; van jeans blauw tot fuchsiaroze. Vervolgens gaat de carré in de droger en waardoor de halsdoek haar soepelheid en zachtheid weer terug krijgt. Het hele proces neemt 48 uur in beslag. Na twee dagen wordt de carré geplooid en verpakt in een papieren tas. De ‘kleurservice’ is gratis. HermèsMatic zal in De Bijenkorf te Amsterdam plaatsvinden van 8 tot en met 16 oktober 2016.

Hermès opent ‘wasstraat’ in de Bijenkorf in Amsterdam

Meerdere HermèsMatic zullen over de wereld opgezet worden. Naast Amsterdam zijn de steden München, Straatsburg en Kyoto ook uitgekozen voor het concept. Daarnaast zal elke HermèsMatic over een ruimte beschikken die bestemd is voor de verkoop van dip-dye carrés, met karakteristieke ontwerpen uit de archieven van het Parijse huis. Deze zijn al overgeverfd in negen verschillende kleurnuanceringen in de Hermès-ateliers in Lyon.

Hermès opent ‘wasstraat’ in de Bijenkorf in Amsterdam

De shop-in-shop in de Bijenkorf is recentelijk verbouwd, als onderdeel van de nieuwe premium strategie, waarbij de hele parterre is vernieuwd. De Hermès winkel is gerenoveerd en uitgebreid naar 160 vierkante meter, waar alle 16 métiers van het Parijse huis te vinden zijn. Door de renovatie heeft de winkel een lichte en open sfeer gekregen. De verbouwing was in handen van et Parijse architectenbureau RDAI, onder artistieke leiding van Denis Montel. Zij zijn verantwoordelijk voor alle Hermès winkels wereldwijd.

Beeld: Hermès, Barbara Kieboom

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN