• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Portfolio luxe plus-size webshop 11 Honoré uitgebreid met 65 nieuwe merken

Portfolio luxe plus-size webshop 11 Honoré uitgebreid met 65 nieuwe merken

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Retail

Het gaat goed met de luxe plus-size webshop 11 Honoré. Voor de herfst 2018 heeft het modeplatform 65 nieuwe merken aan hun portfolio toegevoegd. Dit meldt digitalcommerce360.com. Volgens de oprichter komt de groei van het bedrijf mede doordat zij een gat vullen die andere online retailers niet durfden te vullen.

Tot vorig jaar ontbraken high-end ontwerpers in het retaillandschap voor maten US12 en hoger. Daar zag 11 Honoré co-oprichter Patrick Herning, een voormalige HL Group executive en oprichter van marketingbedrijf PMH Partners, een kans. Samen met zijn vriendin, voormalig Amerikaanse Vogue Editor Kathryn Retzer, startte hij de website volledig gericht aan designermerken voor de vrouw met een grotere maat.

Dat het oprichten van 11 Honoré een slimme zet is geweest, blijkt uit een interview van digitalcommerce360 met de ondernemer. Herning vertelt in nog geen jaar tijd van 15 naar 80 designermerken in zijn portfolio te zijn gegaan. De luxe webwinkel verkoopt kleding en accessoires van onder andere Michael Kors Holdings Ltd., Marchesa, Prabal Gurung, Zac Posen, Christian Siriano, Badgley Mischka en Theory.

Het vertrouwen van investeerders in 11 Honoré lijkt ook groot te zijn. Volgens digitalcommerce360 ontving de plussize-retailer tijdens een investeringsronde begin dit jaar 8 miljoen dollar (6,89 miljoen euro) aan fondsen. Eerder haalde de webwinkel 3,5 miljoen dollar (2,98 miljoen euro) op.

Beeld: Website 11 Honoré

11 Honore
Kathryn Retzer
Patrick Herning