“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein

Over twee dagen opent Mexx de deuren van de franchisewinkel in Nieuwegein. Dit heeft de woordvoerder van het merk bevestigd. De winkel in Nieuwegein is de eerste Mexx-winkel sinds het modemerk vorig jaar werd overgenomen door het Nederlandse RNF Holding. Daarvoor was het bedrijf in handen van het Turkse Eroglu Holding, die sinds 2015 de rechten van het merk bezit.

De franchisewinkel is gevestigd op Binnenstede 11, in het winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein en telt een oppervlakte van 300 vierkante meter en een 14-meter lange vitrine, zodat volgens het persbericht de voorbijganger in een blik met het nieuwe winkelconcept wordt geconfronteerd. Het ontwerp van de winkel was in handen van het architectenbureau Boffi Design, die volgens het persbericht van Mexx een minimalistisch en strak concept heeft neergezet met een eenvoudige en elegante uitstraling. De verlichting werd verzorgd door Guzzini Design. Naast een collectie voor dames, heren en kinderen presenteert Mexx in de winkel ook een schoenencollectie.

Het bedrijf heeft het afgelopen jaar naar eigen zeggen hard gewerkt aan de herlancering. In het voorjaar presenteerde Mexx al een mini-collectie die online via mexx.com te verkrijgen was en via winkels in Griekenland en landen uit de voormalige Sovjet-Unie. De focus lag volgens het persbericht verder op ‘het versterken van de organisatie, het sluiten van partnerships voor een gedecentraliseerde marktbenadering en het optimaliseren van de e-commercestrategie en communicatie via sociale media’.

De wereldwijde lancering van het merk staat volgens het persbericht gepland voor het voorjaar van 2019. Mexx opent dan winkels en breidt de distributie verder uit in de Europese kernmarkten in de Benelux, Frankrijk, Griekenland en Duitsland, markten waar Mexx naar eigen zeggen een hoge naamsbekendheid heeft en al meer dan 25 jaar aanwezig is. In Canada, het Midden-Oosten, Saudi-Arabië, de GOS-landen en Rusland worden winkels geopend om meer naamsbekendheid te krijgen en stappen te nemen in de nieuwe markten. Volgens het persbericht worden marktintroducties in Egypte en China bekeken.

Leo Cantagalli, CEO van Mexx in het persbericht over de nieuwe winkelopening: “Mexx is terug naar zijn roots. Ik ben er trots op dat we de eerste winkel openen in thuismarkt Nederland. Hier is waar het ruim dertig jaar geleden allemaal begon.”

“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein“Mexx is terug naar zijn roots”; binnenkijken bij de eerste Mexx-winkel in Nieuwegein

Mexx International B.V., is gevestigd in Drunen, Nederland en werd in augustus 2017 opgericht door de twee eigenaren van RNF Holding; Ron Janssen en Ferry Helmer. RNF is een Nederlandse holdingmaatschappij voor schoenen, modeaccessoires en kledingbedrijven.

Beeld: Mexx-winkel Nieuwegein via Mexx

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN