• Home
  • Press
  • Business
  • FashionUnited's onafhankelijke content beschouwd als digitaal erfgoed

FashionUnited's onafhankelijke content beschouwd als digitaal erfgoed

PRESS RELEASE
Door FashionUnited

21 dec. 2021

Business

Transparante nieuwscontent veiligstellen voor toekomstige generaties

Wie online zoekt naar modenieuws, vacatures of andere gegevens die met de mode-industrie te maken hebben, kan er bijna zeker van zijn op FashionUnited terecht te komen. Al meer dan 20 jaar verzamelt, creëert en communiceert het B2B-netwerk relevante content voor de branche in meer dan 30 landen wereldwijd.

Het team van FashionUnited onderzoekt voortdurend innovatieve manieren om transparante, waardevolle en diverse inhoud te creëren en ervoor te zorgen dat deze op een efficiënte manier wereldwijd modeprofessionals bereikt. Lezers kunnen op de hoogte blijven van het nieuws over retail, trends, beurzen, educatie, mode, mensen en nog veel meer dankzij de circa 70.000 artikelen, video's en podcasts die jaarlijks in 10 verschillende talen worden gepubliceerd.

Volgens Unesco is de ongelooflijke hoeveelheid transparante informatie het waard om voor toekomstig onderzoek te worden bewaard als "digitaal erfgoed" en is ervoor gekozen om de informatie extra te archiveren en te beschermen binnen de Koninklijke Bibliotheek (KB). Vanaf 28 december 2021 zal de KB wettelijk verantwoordelijk zijn voor het verzamelen, beschrijven en bewaren van publicaties van FashionUnited.NL. Met als doel deze blijvend te bewaren, zal de KB deze toegankelijk houden voor toekomstige generaties en beschermen tegen verlies door bijvoorbeeld technologische veroudering.

Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in het Nederlands, klik hier.

digitaal erfgoed
digital heritage
FASHIONUNITED
Koninklijke Bibliotheek
UNESCO