• Home
  • Press
  • Mode
  • Nieuwe collectie van street fashion platform Rambler Studios is uniek in Nederlands modelandschap

Mode

Nieuwe collectie van street fashion platform Rambler Studios is uniek in Nederlands modelandschap

PRESS RELEASE
Door Press Club

4 okt. 2019

  • Rambler Studios presenteerde gister op de Zeedijk hun nieuwe modecollectie uit de eigen ateliers in Amsterdam en Berlijn.
  • Volgens het concept ‘see now, buy now’ werd de collectie na de show direct verkocht aan de aanwezige crowd.
  • De Design Your Life Talent Award werd voor de eerste keer uitgereikt. Vier aanmoedigingsprijzen om ruw talent van de straat te erkennen en te vieren.

Met een fashion show op de Zeedijk, presenteerde Rambler Studios op 3 oktober hun nieuwe collectie. Deze is ontworpen en gemaakt door jongeren met een uitdagend verleden. Bij Rambler krijgen zij onder begeleiding van creatieve coaches, de kans hun talenten te ontdekken, zich verder te ontwikkelen en hun leven opnieuw vorm te geven. Na de fashion show kon de aanwezige crowd de collectie direct kopen en werden er pre-orders geplaatst voor de items die nu in productie gaan. Dit betekent dat je twee tot drie weken op je originele Rambler piece moet wachten. Niemand vond dit een probleem, de beperkte oplage draagt juist bij aan het gevoel van exclusiviteit.

Linnemore Nefdt, voormalig hoofd circular fashion design en concepten aan het Amsterdam Fashion Institute, en bestuurslid bij Rambler: “Het mooie aan Rambler is dat de jongeren creatief écht de vrijheid krijgen. Modeconventies worden gelaten voor wat ze zijn en op basis van beelden uit de levens van deze jongeren ontstaan authentieke ontwerpen, uniek binnen het Nederlandse modelandschap. Rambler bewijst met hun werkwijze en collecties, maatschappelijk van toegevoegde waarde te zijn, maar ook op het gebied van mode.”

De afgelopen 10 jaar heeft Rambler Studios ruim 250 jongeren begeleid, waarvan ruim 35% terug is gegaan naar school of werk. Met dit succes, startte Ramber Studios Berlin in 2016 en zal er in 2020 worden uitgebreid naar New York.

De Design Your Life Talent Award

Na de fashion show werd voor de eerste keer de Design Your Life Talent Award uitgereikt onder de huidige lichting van 37 Ramblers uit Amsterdam.

Linnemore, tevens jurylid van de award: “De uitdaging bij het kiezen van de winnaars, is dat de collectie goed moet zijn, de jongeren creatief talent moeten hebben, maar ook een ontwikkeling bij Rambler moeten zijn doorgegaan.” Naast Linnemore zaten in de jury Robin Cox, oprichter van A City Made By People, en Maria Nguyen, co-founder van CRE8 Social Venture.

In totaal zijn er vier awards uitgereikt. De Design Your Life Skills Award is gewonnen door Tequischa, de Personality Award ging naar Charmaine, de Achievement Award is uitgereikt aan Tayyab, en de ultieme Talent Award ging naar Rama. Deze laatste Award kijkt vooral naar modisch talent.

Rama (24) “Sinds ik klein ben, ben ik bezig met tekenen en het werken met stoffen. Toen ik geen baan kon vinden kwam ik terecht bij Rambler. Ik heb een plek gekregen waar ik een goede basis heb kunnen leggen voor mijn opleiding.” Onlangs is ze gestart met de opleiding denim designer.

Foto’s fashion show credits Zelda Bonnet.