• Home
  • Press
  • Mode
  • No Excess collectiebericht SS15

No Excess collectiebericht SS15

PRESS RELEASE
Door Bram Strijbos

23 mei 2014

Mode

 

Het thema van de zomercollectie 2015 No Excess is West Coast USA uit het begin van de vorige eeuw met elementen als de Pacific Coast Highway, de Golden Gate bridge en steden als San Francisco en Los Angeles. Deze elementen vormen de inspiratiebron voor de nieuwe voorjaarscollectie van No Excess. Dit uit zich o.a. in t shirt prints met postcards van LA, handgeschreven reisverslagen en allover prints met bloemen, vogels en zeevissen uit de Pacific Ocean. Kortom de gehele collectie is een reis door dit ruige en woeste landschap.

De range is opgesplitst in 4 leveringen te beginnen in december waarin reeds een kleine serie knits, sweats en long sleeve shirts wordt geleverd in frisse kleurstellingen. Het kleurbeeld in de eerste twee leveringen is een combinatie van desert, khaki en indigo met als kleuraccenten seagreen en washed blue. Lichte gewassen knits worden gecombineerd onder bomber - of dun gestepte waxed jackets. Sweatvesten komen met asymmetrische ritssluitingen en verschillende allover prints of volledig gestept, maar ook in echte stretch Indigo. De shirts zijn in nieuwe dobby denims , piqué geweven en fun allover prints.

In de derde levering domineren de kleuren zwart en verschillende grijzen gecombineerd met olijfgroen, old pink en raspberry. Uitgewerkte armyjackets worden afgewisseld met clean gecoate basis jacks . In de sweats vind je de nieuwe bombervesten, maar ook allover raglan crewneck modellen en geplaatste prints op schouders en mouwen. Nieuw is het korte mouw sweatshirt. Er wordt er in de collectie veel gebruik gemaakt van stretch, zowel in de tops als in de bottoms. Long sleeve jersies zijn er in nieuwe multi-gekleurde slubgarens, vaak gecombineerd met geweven details en miniwafels. Voorts jersey shirts en polo’s in echte indigo garens ook weer in combinatie met raw denim. In de bottoms zijn er nieuwe inside gekleurde licht gecoate denims en een nieuwe licht bleach denim in tapered en slimfit. De Tees kenmerken zich door nieuwe gemarmerde wassingen, bijzondere allover prints en veel gebruik van geplaatste prints, ook op gebleachte indigogarens.

In de maart levering verschuift het kleurbeeld naar aqua blauwen, zalm en gebrande oranjes.
Er zijn vrolijke fun allover prints op geweven reverskraagshirts, pique en streep- polo’s in multiflowerprints en gestreepte linnen-katoen T-shirts. Ook in deze levering een groot shortprogramma in black- en gebleachte denims naast garment dyed prints. Belangrijk zijn de sweatshorts in stretch indigo en allover prints.

De denims worden uitgebreid met 2 nieuwe NOOS washingen en een nieuw tapered model.

De No Excess collectie wordt gepresenteerd op de beurzen in Berlijn en Amsterdam in Juli.
Marges variëren van 2.7 tot 3.0 en indelingen qua kleuren en maten zijn vrij.