• Home
  • V1
  • Leads
  • Spacerebels.com: de Airbnb voor winkeliers en ontwerpers

Spacerebels.com: de Airbnb voor winkeliers en ontwerpers

bezig met laden...

Leads

Een tafel huren in Sprmrkt in Amsterdam kost 333 euro. Een complete etalage bij Van Ravenstein 1096 euro. Wie liever een shop-in-shop huurt kan terecht bij Anna + Nina. Ook winkels als Charlie + Mary en Appel67 verhuren een plekje in hun winkel aan merken en ontwerpers via Spacerebels.com.

"Het is een soort Airbnb voor winkels," aldus Thomas Weikop, CEO van Spacerebels.

Spacerebels.com is bedacht door het Deense bedrijf MyTrnd, één van de grootste showrooms wereldwijd. Doel van het concept is om ontwerpers in zes Europese steden te helpen bij hun zoektocht naar de perfecte winkelruimte.

CEO Weikop legt het business model van Spacerebels uit. Het platform treedt op als bemiddelaar tussen ontwerpers en winkeliers, in ruil daarvoor krijgt Spacerebels 5 procent van de overeengekomen huursom. Winkeliers kunnen van alles verhuren in hun winkel, van etalages en tafels tot paspoppen of een shop-in-shop. Huren kan voor zowel een korte als een lange periode.

Volgens Weikop lopen winkeliers op deze manier minder risico, omdat ze de collecties van jonge ontwerpers niet inkopen. En de designers hebben meer kans om hun collecties in winkels te zien liggen die bij hun imago past. Bij de vorige maand gelanceerde website zijn inmiddels al 1500 winkels aangesloten uit Amsterdam, Barcelona, Kopenhagen, Londen, Milaan en Stockholm.

Amsterdamse winkels als Sprmrkt, Anna + Nina en Van Ravenstein aangesloten bij Spacerebels.com

Woordvoerders van Anna + Nina en Sprmrkt in Amsterdam vertellen dat de ruimte in hun winkels nog niet is verhuurd. "We hebben wel een paar geïnteresseerde ontwerpers gehad, maar voor ons was het niet aantrekkelijk genoeg," vertelt Terrell Tate, assistent creative direction en inkoop bij Sprmrkt aan de Rozengracht, aan FashionUnited.nl. "Het merk moet natuurlijk wel passen bij de winkel." Spacerebels noemt hij een 'great idea'. "We hebben momenteel plek over in onze winkel. We zijn aan het nadenken wat we daarmee gaan doen. Tot die tijd kunnen we het net zo goed verhuren."

In Amsterdam zijn momenteel 45 winkelruimtes beschikbaar via Spacerebels. Weikop: "We zijn trots dat de interesse zo groot is. Dit is een duidelijk teken dat we een gat in de markt hebben gevonden."

anna nina
appel67
Spacerebel
spacerebel.com
SPRMRKT
Scroll down to read more