• Home
  • Nieuws
  • Mode
  • Dit wordt het modenieuws van week 49

Dit wordt het modenieuws van week 49

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mode

Wat er deze week in ieder geval gaat gebeuren? FashionUnited blikt vooruit op het modenieuws van week 49. Hieronder volgen de hoofdpunten uit de redactieagenda in de periode van 29 november tot en met 6 december 2015.

Trendseminar: Lidewij Edelkoort - The Emancipation of Everything

Het vervolg op het spraakmakende anti-fashion presentatie waarin Lidewij Edelkoort de mode dood verklaarde en het kledingstuk als ‘the new black’ bestempelde gemist. Edelkoort voorspelt dinsdag 1 december de ontwikkelingen in trends, kleur, vorm en materiaal voor 2017 in de presentatie ‘The Emancipation of Everything.

Zie ook: Li Edelkoort: ‘De mode is dood. Leve het kledingstuk.’

Top100 Index serie - deel 11: Gucci

De populariteit van het Italiaanse luxehuis Gucci heeft onder het bewind van creatief directeur Alessandro Michele een enorme vlucht genomen. Modecritici spreken zelfs over een Gucci-comeback. Maar is de lofzang ook terug te zien in harde cijfers? En wat is het verschil in succes in financiële resultaten met Gucci’s laatste succesvolle periode, te weten van 1994 tot 2004 met Tom Ford aan het roer?

Zie ook: Gucci’s herleving: nieuwe creatief directeur, betere resultaten

Interview Nicole Hoefsmit van Breizh World

Nicole Hoefsmit was de oprichtster van modemerk Anna Scott, dat vorig jaar failliet ging. Inmiddels is ze een nieuw modemerk gestart. FashionUnited spreekt met haar over het faillissement en verlies van Anna Scott en de start van haar nieuwe bedrijf ‘Breizh World’, dat zich richt op de iconische Bretonse streep. Lees het interview maandag 30 november.

Mode in de media

De modebranche figureert steeds vaker in de landelijke dagbladen en media. Waar fashion vroeger nog vaak werd verbannen naar een hoekje op de cultuurpagina, zijn nu hele (weekend)bijlagen aan de sector gewijd. FashionUnited presenteert je woensdag 2 december de lezenswaardige artikelen van afgelopen maand.

Winkeldiefstal: wat kunnen retailers ertegen doen?

Wereldwijd liepen retailers in het afgelopen jaar maar liefst 113,7 miljard euro mis door derving, wat onder andere is te wijten aan de toegenomen winkelcriminaliteit. Wat kunnen retailers hiertegen doen? FashionUnited neemt de situatie onder de loep.

Belangrijke Denim trends vanuit Denim Première Vision Barcelona

Trendstop brengt woensdag 2 december een trendanalyse- en prognose voor FashionUnited. Welke drie inspirerende denim trends waren terug te zien tijdens de een van de grootste denim events van het jaar?

Interview met Jean-Jacques Picart

Jean-Jacques Picart heeft al 45 jaar ervaring als consultant voor jonge creatievelingen, modebedrijven en luxe modehuizen. Hij lanceerde onder andere Christian Lacroix en Hedi Slimane. Ook steunde hij Riccardo Tisci bij zijn kandidatuurschap als creatief directeur van Givenchy. FashionUnited interviewt Picart over zijn carriere en de modetrends van dit moment.

De grootste modebedrijven wereldwijd: data en inzichten - deel II

Mode is een altijd-veranderende industrie. Bedrijven die de wereldwijde modeindustrie domineren moeten gelijke tred houden met of liever nog inspelen op veranderingen. In de omgeving waarin de currurentie moordend is, zijn business analyses en marktonderzoek must-have tools. FashionUnited nam de grootste bedrijven wereldwijd in de kleding- en modeindustrie onder de loep en analyseerde interne en externe data om belangrijke trends en ontwikkelingen te signaleren. Voor sommige bedrijven ziet de toekomst er rooskleurig uit, voor andere zal deze eerder uitdagend zijn. Woensdag 2 december kijken we naar Fast Retailing, TK Maxx, Hermes, Yoox Net-a-porter Group en Victoria’s Secret.

Deel I gemist? Klik hier voor data en inzichten van Inditex, Under Armour, LVMH en Dior, H&M en Marks & Spencer.

Verder op de kalender

Dinsdag 1 december

The Empty Shop opent in Antwerpen

Lees ons interview met mede-oprichter Fenna Bouve: The Empty Shop: waar kleding een tweede leven krijgt

Donderdag 3 december

Schueller de Waal - MOVIE & SNACKS

Dinsdag 1 tot en met Donderdag 3 december

Festival of European Creativity in Antwerpen

Donderdag 3 december

Fashion Talks by FFI in Antwerpen

Vrijdag 4 tot en Zondag 6 december

Cologne Fashion Week


Dit wordt het modenieuws