• Home
  • Nieuws
  • Retail
  • Einde voor 32 filialen van Scapino

Einde voor 32 filialen van Scapino

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Er blijven 165 van de 197 winkels van Scapino over, en dat betekent dat er 32 winkels zullen verdwijnen. Voor 161 vestigingen heeft Henk Ziengs al huurcontracten ondertekend. Dat meldt Scapino.

De filialen die definitief verdwijnen zijn de winkels in Leeuwarden, Apeldoorn, Weert, Lelystad, Alkmaar, Dedemsvaart, Vlissingen, Nijverdal, Enschede, Dalfsen, Borne, Houten, Louchem, Eerbeek, Renkum, Heerde, Goorredijk, Doesburg, Bodegraven, Twello, Haren, Culemborg, Aalsmeer, Steenbergen, Nieuwleusen, Rijen, Heemstede, Blerick Venlo, Ter Apel, Losser en Urk.

Van de 2.000 medewerkers die Scapino had voor het faillissement van Macintosh behouden zo’n 1.600 medewerkers hun baan, laat het schoenenbedrijf weten.

In de toekomst wil Henk Ziengs, de nieuwe eigenaar van Scapino ook nieuwe winkels gaan openen. "Scapino gaat investeren in de formule en in de winkels. Ook online wordt Scapino de komende tijd nog meer zichtbaar. De nadruk wordt gelegd op kwalitatief goede schoenen voor het hele gezin. Daarnaast worden sport en outdoor nog belangrijker binnen de formule", zegt schoenenketen.

Oud-eigenaar en oprichter van Scapino Henk Ziengs verkocht het bedrijf -dat hij samen met zijn vader in 1974 oprichtte- 19 jaar geleden, maar kocht het grotendeels weer terug na het faillissement van Macintosh.


Scapino