• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Overname Scapino rond; verkoop Brantano dichtbij

Overname Scapino rond; verkoop Brantano dichtbij

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

De curatoren van Macintosh Retail Group hebben goede hoop dat nagenoeg alle winkelformules van het failliete concern kunnen voortbestaan. Dat zeggen Ben Meijs en John Huppertz in een persbericht dat woensdag is verspreid. De verkoop van Scapino aan Zire BV van de familie Ziengs is rond, en de overname van Brantano nabij. Ook zijn de onderhandelingen voor overname van de Hoogenbosch formules Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza, vergevorderd.

Van de circa 200 Scapino winkels neemt Ziengs "140 tot 180" filialen over, inclusief de voorraden en inventaris van de winkels. Het definitieve aantal winkels hangt af van de huurvoorwaarden. De nieuwe eigenaar wil 80 tot 90 procent van de ongeveer 2.000 werknemers van Scapino, zowel in de winkels als op het hoofdkantoor annex distributiecentrum in Assen, een aanbod te doen voor een nieuw dienstverband.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft in een spoedzitting voorlopige toestemming gegeven voor de overname die de doorstart van Scapino mogelijk maakt. Volgens de ACM heeft Ziengs aannemelijk gemaakt dat er haast is onder meer om de voorraden op peil te kunnen houden. Later komt de ACM nog met een definitief besluit.

Brantnew nieuwe eigenaar Brantano

Brantano wordt aangekocht door het nieuw opgerichte Brantnew, een samenwerkingsverband tussen Rens van de Schoor (R&S Retail group), Dieter Penninckx (FNG Group) en de familie Torfs (eigenaar van de schoenenketen Torfs). Brantnew neemt alle aandelen van Brantano NV en van Brantano Luxemburg NV over. Dat betekent alle 130 winkels, de ruim 1.100 medewerkers en alle activa en passiva van Brantano in beide landen.

Curatoren Ben Meijs en John Huppertz zeggen in het persbericht: "We zijn verheugd dat met deze transacties de volledige werkgelegenheid bij Brantano en een groot deel van de werkgelegenheid bij Scapino kan worden behouden. Daarnaast zijn we op dit moment ook in ver gevorderde gesprekken met partijen geïnteresseerd in onderdelen van de failliete Hoogenbosch Groep (Dolcis, Manfield, Invito, PRO Sport, Steve Madden en Intreza) en verwachten daarover binnenkort meer bekend te kunnen maken. We hebben goede hoop dat nagenoeg alle formules in de markt zullen kunnen blijven en dat met deze transacties een aanzienlijk deel van de werkgelegenheid bij deze formules kan worden behouden."

Over de voorwaarden van beide transacties worden geen uitspraken gedaan.

Brantano
Dolcis
Hoogenbosch
Macintosh
Manfield
Scapino