Het annuleren van Bread & Butter zal ‘zeker gevolgen hebben voor andere handelsbeurzen, maar de impact zal pas aan het einde van het seizoen te merken zijn’. Dat heeft de organisator van mannenmodebeurs Pitti Uomo Raffaello Napoleone gezegd, meldt Fashionmag.

De annulering van de Berlijnse modebeurs deed vorige week veel stof opwaaien. “Een annulering van een beurs is nooit goed”, zegt Napoleone. “Het is als een krant die ermee stopt. Maar ik geloof in Karl-Heinz Müller. Hij zal zeker nieuwe dingen blijven uitproberen.” Kort na de annulering liet Müller in een brief al weten plannen te hebben voor een ‘guerrilla street fair’, maar die plannen zijn nog in een vroeg stadium.

Tot nu toe heeft de annulering van Bread & Butter weinig invloed op Pitti Uomo. Napoleone: “Dit jaar hadden we meer aanvragen van deelnemers dan ooit, maar die zijn niet gerelateerd aan Bread’s annulering. We hebben de registratie al een maand geleden gesloten. Onze positie in het casual segment is niet hetzelfde als die van Bread & Butter. Wij hebben ons in een hoger segment gepositioneerd.”

Toch is het niet helemaal uit te sluiten dat de onrust bij de Berlijnse beurs voor een opleving heeft gezorgd bij Pitti Uomo. Sinds een paar seizoenen kiezen diverse merken zoals Scotch & Soda en G-Star voor de Italiaanse beurs, terwijl ze voorheen in Berlijn te vinden waren. Ook denimmerk Chasin’ stond afgelopen editie op de beurs in Florence. Daarmee lijken denimmerken en jonge modelabels ieder seizoen een steeds prominentere positie in te nemen.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN