CEO Mode City: 'De fashion beurs is hét sociale netwerk van dit moment'

Komend weekend start in Parijs Mode City, een vooraanstaande beurs voor badmode en lingerie. De beurs is meer dan ooit een manier om de handel te verbeteren. FashionUnited spreekt met Marie-Laure Bellon, CEO van Eurovet.

Hoe staat de Franse badmode- en lingeriemarkt er voor?

In 2016 was de lingeriemarkt redelijk stabiel. In tegenstelling tot de kledingbranche is de badmodesector erg dynamisch. Deze is de afgelopen vijf jaar met 55 procent gegroeid! Zowel bikini's als badpakken zijn ontzettend populair. De markt verandert voortdurend.

Is de sector in uw tijd bij Eurovet veranderd?

Ik ben in 2003 bij Eurovet gekomen als adjunct-directeur en sinds 2006 ben ik CEO. Indertijd waren er maar twee beurzen in Frankrijk: Mode City/Interfilière en Le Salon international de la lingerie. Mijn eerste doel was om internationaler te worden, te beginnen met Azië, waar op dat moment geen enkele Franse organisator was (Interfilière Shanghai). We hebben onze ontwikkeling voltooid met de aankoop van Curvexpo, een organisator van lingerie- en badmodebeurzen in New York en Las Vegas, en vervolgens hebben we ons met Mode Lingerie and Swim in Moskou in Rusland gevestigd.

Wat zijn de nieuwe uitdagingen voor Eurovet?

Op dit moment zijn we aan het nadenken over de functie van de beurs. We hebben eerst aan het imago gewerkt en zijn nu druk bezig met het digitale gedeelte. De beurs is een enorm sociaal netwerk, net als LinkedIn of Zalando. Die twee laatste zijn digitaal begonnen en hebben van daaruit een fysiek evenement ontwikkeld en wij doen het tegenovergestelde door nu digitaal te gaan. We hebben net een platform met al onze exposanten online gezet. Een soort Google voor lingerie en badmode.

CEO Mode City: 'De fashion beurs is hét sociale netwerk van dit moment'

Wat houdt dit concreet in?

We hebben op de website van Mode City net een platform met al onze exposanten gezet. Een soort Google voor lingerie en badmode van de leveranciers tot de merken, dat werkt als een online zoekmachine. Iedereen kan informatie opzoeken, maar het is ook mogelijk om vóór een beurs of tussen twee beurzen een afspraak te maken met een exposant. Een soort online showroom dus.

Loopt de lingerie- en badmodesector op dit vlak achter in vergelijking met de modebranche?

Het is vooral onze strategie om een professioneel evenement te verrijken. Veel van de deelnemers komen uit een zeer industriële sector. Zij moeten een goed imago opbouwen en leren om te communiceren en zichzelf goed verkopen. Wij willen hierbij helpen en de katalysator zijn om alle spelers op de markt volledig tot hun recht te laten komen. Ons bedrijfsmodel lijkt behoorlijk op dat van Facebook!

Er zijn twee nieuwe medewerkers bij Eurovet, wie zijn dat?

Het modeteam is versterkt metVanessa Causse, die ook werkt bij Li Edelkoort van bureau Trend Union. Het doel is om de beurzen een trendyer imago en modieuzere communicatie te geven. Inkoper Matthieu Pinet, oprichter van de website The Shape of the Season, helpt ons om voor de tweede keer de ruimte ‘Exposed’ te realiseren. Het gaat om een conceptstore die op de beurs de vorm heeft van een grote doos waar je badmode kunt ontdekken, maar het is meer dan dat. Hij is er om het aanbod uit te breiden en te individualiseren.

Zijn trends belangrijk voor de beurs?

Ja, daarom hebben we dit deel anders ingericht. Er is een ruimte voor trends met onze selectie met merken van de exposanten en ons stempel. Er is ook een wat theoretischer deel voor trends. Ten slotte hebben we de Retail Academy. Het idee daarbij is om detailhandelaars pragmatisch bij de hand te nemen en ze aandachtspunten en merchandisingideeën te geven voor hun winkels. De focus ligt op de spiegel, die essentieel is voor het passen van zwemkleding, en etalagepoppen, die weer heel belangrijk zijn. Het is onze missie om professionals van dienst te zijn, mensen bij elkaar te brengen en ze te helpen om hun zaken te ontwikkelen.

Verwennen jullie retailers?

Inderdaad. Ze hebben hulp nodig en vragen om tips om hun activiteiten te ontwikkelen. Wij willen verder gaan. We willen niet alleen maar een evenement organiseren, maar ook een waardevolle schakel zijn. Daarom organiseren we sinds drie jaar een uitgebreide lunch. In het begin waren er twintig genodigden, maar nu zitten we met zo'n honderd retailers uit de hele wereld rond de tafel. Ze praten met elkaar over hun nieuwtjes, problemen en tips. We hebben zelfs een beleid opgesteld voor winkeliers die ambassadeur zijn. De meest dynamische deelnemers beheren een Facebook-pagina genaamd “Ma boutique bouge” (Mijn winkel bruist). De modeshow van zaterdagavond is geopend voor het publiek en wordt live uitgezonden op de sociale netwerken. See now Buy now!

Sinds kort is de vakbeurs ook geopend voor consumenten. Waarom is dat?

Het is belangrijk voor ons om de merken die op de beurs staan waardevoller te maken. Het is onze missie om de grote ondernemingen uit de markt voor het voetlicht te brengen. Daarom leek het ons belangrijk om consumenten te betrekken bij het evenement, zodat dit kan dienen als gezamenlijk communicatiemiddel. De merken vragen hierom. Wij hebben niet de marketingkracht van Victoria’s Secret, maar de kracht van alle merken bij elkaar is iets waar wij gebruik van wilden maken. Daarom is de modeshow van zaterdagavond geopend voor het publiek (driehonderd plaatsen) en wordt deze vanaf 20.00 uur zelfs live uitgezonden op de sociale netwerken. De kledingstukken die worden getoond, worden op dit moment verkocht in de winkel, dus het is echt See now Buy now! Ten slotte hebben we net als in Lyon de ruimte Sportiv’ (16 merken), speciaal voor actieve vrouwen. We laten professionals niet alleen zien hoe deze producten, waarin lingerie en badmode flirten met sportswear, kunnen verkopen, maar bieden ook *retail-* en merchandisingoplossingen. Deze ruimte is vanaf 13.00 uur geopend voor het publiek (op afspraak). Er is een verkoopruimte en een gezamenlijke yogales met het merk Lolë, dat voor het eerst aanwezig is op Mode City.

Het is dus niet alleen een beurs, maar een communicatiemiddel?

Dat is inderdaad wat steeds meer van ons wordt gevraagd. De sector vraagt om professionals te mixen met het publiek. Op deze manier krijgen we nieuwe aandacht in de media, waardoor het evenement steeds bekender wordt.

Oorsponkelijk geschreven voor FashionUnited.fr

Photos : ©Mode City

CEO Mode City: 'De fashion beurs is hét sociale netwerk van dit moment' Het beursseizoen is afgetrapt. FashionUnited focust in de maand juli op modevakbeurzen. Voor alle tradeshow reads, klik hier.
 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN