Dit zijn de gastontwerpers voor de komende editie van Pitti Uomo

De gastontwerpers voor de 93ste editie van de Pitti Uomo zijn bekendgemaakt. Undercover en The Soloist zullen in januari beiden een back-to-back modeshow hosten op de vakbeurs voor mannenmode in Florence. Hiermee vieren ontwerpers Takahiro Miyashita en Jun Takahashi hun langlopende vriendschap.

Beide ontwerpers staan bekend om hun voorliefde voor zwart, die voortkomt uit een fascinatie voor punk en de Amerikaanse popcultuur. Hun gezamenlijke verleden gaat terug tot het Tokio van de jaren negentig, waarin beide ontwerpers golden als grote namen. Voor Takashi zal het pas de tweede keer zijn dat hij een mannenmode-show verzorgt. Eerder deed hij dit in 2009, ook op Pitti Uomo. Ook voor Miyashita zal het even wennen zijn: waar de shows van zijn eerste label Number (N)ine een must-see waren tijdens de Parijse modeweken, heeft hij met The Soloist nog nooit buiten Japan geshowd.

Pitti Uomo doet hard haar best om tweemaal per jaar te verrassen met een bont gezelschap aan gastontwerpers. Namen als Raf Simons, Rick Owens en Gosha Rubchinskiy gingen het Japanse tweetal al voor. De komende Pitti Uomo zal gehouden worden van 9 tot 12 januari 2018 in het historische Fortezza da Basso. De vorige editie van de beurs, in juni dit jaar, trok bijna 20.000 inkopers van over de hele wereld.

Beeld: Pitti Uomo, Don-Alvin Adegeest

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN