En de Première Vision Awards gaan naar...

Op de eerste dag van het Parijse mode-evenement Première Vision zijn gisteren de jaarlijkse PV Awards uitgereikt voor de meest innovatieve modestoffen. Dat meldt de organisatie in een persbericht.

Een verschil met vorig jaar is dat de jury dit jaar zes in plaats van vier prijzen uitreikte: drie voor stoffen, en drie voor lederwaren. In de jury, die in totaal uit twaalf leden bestond, zaten onder andere Livia Stoianova en Yassen Samouilov, de artistiek directeuren van het Franse merk On Aura Tout Vu, Laurent Lepainteur, directeur lederwaren ontwikkeling bij Saint Laurent en Pascaline Wilhelm, de mode-directeur van Première Vision.

In totaal waren er 97 bedrijven genomineerd voor een juryprijs. Opvallend is dat de Italianen het goed doen: meer dan 50 van de 97 genomineerden waren afkomstig uit Italië. Vorig jaar vielen de vier PV Awards allemaal ten deel aan Italiaanse bedrijven. Dit jaar werden alle prijzen voor stoffen ook weer uitgereikt aan Italiaanse bedrijven. De Fabrics Grand Jury Prize ging naar Eusebio, een bedrijf gespecialiseerd in het weven, verven en printen van garens en stoffen. De Fabrics Handle Prize was voor Fabrica Tessuti, en slot mag Federico Aspesi SRL zich de winnaar noemen van de Fabrics Imagination Prize .

Op het gebied van lederwaren deden Italiaanse bedrijven het ook goed. Het Italiaanse Russo di Cassandrino nam de Leather Handle Prize in ontvangst voor zijn lederwaren die het beste aanvoelden. De Leather Imagination Prize, een beloning voor het meest originele leer op het gebied van onder andere techniek en afwerking, was voor Fedi Silvano. Tot slot was Alric de enige winnaar die niet afkomstig was uit Italië. Het Franse bedrijf dat lams- en kalfsleer vervaardigd, won de Leather Grand Jury Prize.

Première Vision vindt twee keer per jaar voor drie opeenvolgende dagen plaats in Parijs. Het evenement, dat zes shows en een grote tentoonstelling omvat, trekt jaarlijks ruim 62.000 mensen uit meer dan 120 landen uit de mode-industrie.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN