• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • In beeld: Denim Première Vision terug in Parijs

In beeld: Denim Première Vision terug in Parijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Denim Première Vision keerde na vijf edities in Barcelona terug naar Parijs. Op 2 en 3 november vond de denimbeurs plaats in het Paris Event Center, gelegen aan de Porte de la Villette.

Naast de nieuwe locatie introduceerde Denim Première Vision ook een nieuwe slogan ‘Tomorrow is Calling’ en introduceerde de beurs nieuwe programma-onderdelen. Première Vintage Market bijvoorbeeld, met 1500 vintage kledingstukkken om bezoekers te inspireren en een unieke shopervaring te bieden. Ook nieuw "Share & Shake - The Denim Sessions", waarbij exposanten en bezoekers de dialoog aan konden gaan over innovaties en de toekomst van denim.

Zelf laat de vakbeurs in het persbericht weten: ‘Denim Première Vision gaat een stap vooruit en richt zich op nieuwe impulsen, met oog op de 10e verjaardag in 2017. Naast de cultuur van denim, producten, innovaties en trends, is de beurs toegewijd grote kwesties van de toekomst van denim met exposanten en bezoekers te delen.’

Denim Première Vision werd opgericht in 2007 in Parijs, op het beursterrein La Halle Freyssinet. Na 7 jaar besloot de organisatie het evenement naar Barcelona te verplaatsen. Hoewel de 5 edities in Fira de Barcelona, in Montjuic, door de organisatie als succesvol werden bestempeld, maakte de organisatie in juli bekend dat Denim Premiere Vision in november naar Parijs zou verhuizen. Een strategische keuze op basis van teruglopende interesse in de beurs. De laatste editie in Barcelona trok 95 exposanten en 3803 bezoekers.

De verhuizing naar Parijs heeft nu nog niet geresulteerd in een toename van exposanten. Denim Première Vision trok 80 exposanten, 15 minder dan in Barcelona. De exposanten waaronder fabrikanten en weverijen, kwamen uit Turkije (29 procent), Italië (11 procent), Marokko (11 procent), Japan (6 procent) en Frankrijk (5 procent). Bezoekersaantallen heeft de beurs nog niet bekendgemaakt.

De volgende editie van Première Vision vindt op 26 en 27 april 2017 plaats in Parijs.

Foto's: FashionUnited.

Voor alle artikelen over denim, klikt u hier.

Denim Premiere Vision