• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • In Beeld: Sneakerness Amsterdam

In Beeld: Sneakerness Amsterdam

Door Esther Hut

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

Een walhalla voor sneaker liefhebbers; Sneakerness. Afgelopen weekend streek het grootste sneaker event van Europa weer in Amsterdam neer. Tijdens de zevende editie waren onder andere internationale merken, sneakerwinkels, privé verkopers en verzamelaars uit heel Europa aanwezig. In totaal kwamen er bijna 9.000 sneaker liefhebbers op het event af, wat een record was. Vorig jaar bezochten ruim 6.000 consumenten het event.

Op het event waren 15 Europese winkels, uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en nieuwkomer Polen, aanwezig met een stand. Naast de winkels waren het vooral de privé verkopers die de boventoon voerden. Maar liefst 140 verkopers uit heel Europa verkochten hun voorraad in Amsterdam.

Volgens Marketing Manager Matthijs van der Meulen trok het event dit jaar ook een breder publiek. “Je hebt nog steeds de sneakerfreaks die ‘s ochtends vroeg voor de deur liggen om dat ene exclusieve paar te scoren, maar dit jaar zagen we ook bezoekers die voor het eerst waren en nieuwsgierig waren naar de sneakers en het event zelf.”

Naast het kopen van een paar nieuwe schoenen, konden bezoekers ook luisteren naar paneldiscussies tussen ontwerpers, verzamelaars, en vloggers of de Sneaker Art gallery bezoeken.

Bijzondere sneakers van sneakerwinkel Sunika in Amsterdam.

De duurste sneaker aanwezig op het event was de Nike Air Mag. Ook wel bekend als de ‘zelfstrikkende schoen’ uit de filmklassieker ‘Back to the Future’. Het prijskaartje: 60.000 euro.

Voor de liefhebbers waren er ook sneaker sieraden.

Sneakerness vindt een keer per jaar in Amsterdam plaats. Het rondreizende event deed eerder dit jaar al Düsseldorf en Zurich aan. Berlijn, Keulen, Warschau en Parijs staan voor dit jaar nog op de planning.

De eerste editie van Sneakerness werd in 2008 georganiseerd in het Zwitserse Bern door een kleine groep sneaker liefhebbers. De consumentenbeurs is nu uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen voor de Europese sneaker- en schoenenwereld.

Beeld: FashionUnited

Sneakerness
Sneakers