In Beeld: Sneakerness Amsterdam

Een walhalla voor sneaker liefhebbers; Sneakerness. Afgelopen weekend streek het grootste sneaker event van Europa weer in Amsterdam neer. Tijdens de zevende editie waren onder andere internationale merken, sneakerwinkels, privé verkopers en verzamelaars uit heel Europa aanwezig. In totaal kwamen er bijna 9.000 sneaker liefhebbers op het event af, wat een record was. Vorig jaar bezochten ruim 6.000 consumenten het event.

In Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness Amsterdam

Op het event waren 15 Europese winkels, uit onder andere Frankrijk, Duitsland, Zwitserland en nieuwkomer Polen, aanwezig met een stand. Naast de winkels waren het vooral de privé verkopers die de boventoon voerden. Maar liefst 140 verkopers uit heel Europa verkochten hun voorraad in Amsterdam.

In Beeld: Sneakerness Amsterdam

Volgens Marketing Manager Matthijs van der Meulen trok het event dit jaar ook een breder publiek. “Je hebt nog steeds de sneakerfreaks die ‘s ochtends vroeg voor de deur liggen om dat ene exclusieve paar te scoren, maar dit jaar zagen we ook bezoekers die voor het eerst waren en nieuwsgierig waren naar de sneakers en het event zelf.”

Naast het kopen van een paar nieuwe schoenen, konden bezoekers ook luisteren naar paneldiscussies tussen ontwerpers, verzamelaars, en vloggers of de Sneaker Art gallery bezoeken.

In Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness Amsterdam

Bijzondere sneakers van sneakerwinkel Sunika in Amsterdam.

In Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness Amsterdam

De duurste sneaker aanwezig op het event was de Nike Air Mag. Ook wel bekend als de ‘zelfstrikkende schoen’ uit de filmklassieker ‘Back to the Future’. Het prijskaartje: 60.000 euro.

In Beeld: Sneakerness Amsterdam

Voor de liefhebbers waren er ook sneaker sieraden.

In Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness Amsterdam

Sneakerness vindt een keer per jaar in Amsterdam plaats. Het rondreizende event deed eerder dit jaar al Düsseldorf en Zurich aan. Berlijn, Keulen, Warschau en Parijs staan voor dit jaar nog op de planning.

In Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness AmsterdamIn Beeld: Sneakerness Amsterdam

De eerste editie van Sneakerness werd in 2008 georganiseerd in het Zwitserse Bern door een kleine groep sneaker liefhebbers. De consumentenbeurs is nu uitgegroeid tot een van de belangrijkste evenementen voor de Europese sneaker- en schoenenwereld.

Beeld: FashionUnited

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN