• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Kingpins Amsterdam verplicht zijn exposanten te voldoen aan hoogste industrienormen

Kingpins Amsterdam verplicht zijn exposanten te voldoen aan hoogste industrienormen

Door Marjolein Stormezand

11 mrt. 2019

Kingpins, een van de grootste denimbeurzen ter wereld, verplicht zijn exposanten vanaf nu aan de normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), milieu en het gebruik van chemicaliën te voldoen. Dit maakt Kingpins bekend op zijn website.

Kingpins heeft vastgesteld dat maar weinig leveranciers van denim zich serieus hebben ingespannen om MVO-normen te hanteren. “Kingpins gelooft dat vakbeurzen in de industrie, door van exposanten te eisen dat ze voldoen aan de hoogste industrienormen, in staat zijn om de denimindustrie meer verantwoordelijk te maken en tegelijkertijd merken en retailers te ondersteunen bij het kiezen van de beste leveranciers”, aldus Kingpins op de website.

Het normprogramma zal aanvankelijk gericht zijn op de producenten aanwezig tijdens Kingpins. Organisatoren van Kingpins zullen duidelijke richtlijnen opstellen en ondersteuning bieden aan de exposerende fabrikanten. Als onderdeel van het proces zullen Kingpins-exposanten worden betrokken bij open discussies over normen en verwachtingen met betrekking tot certificeringen voor alle aangewezen categorieën.

In plaats van zelf een nieuwe standaard te ontwikkelen, geeft Kingpins zijn exposanten de mogelijkheid een van de vele bestaande industriestandaarden en certificeringen (SA8000, WRAP, BSCI, ETI, FLA, SEDEX-SMETA) te implementeren.

De denimindustrie neemt duurzaam werken steeds serieuzer. Op de afgelopen editie van Kingpins Amsterdam werd al duidelijk dat duurzaamheid meer is dan een marketing buzzwoord.

De volgende editie van Kingpins Amsterdam vindt plaats op 10 en 11 april 2019.