Messe Düsseldorf doet afstand van Igedo Company

Igedo Company, het Duitse dochterbedrijf van Messe Düsseldorf GmbH, is voortaan onafhankelijk en heeft daarmee de mogelijkheid gekregen modebeurs CPM (Collection Première Moscow) over te dragen aan Messe Düsseldorf Moscow OOO, de Russische dochteronderneming van Messe Düsseldorf. De transactie vindt aanstaande 30 september plaats, heeft het bedrijf laten weten in een persbericht.

De Raad van Bestuur heeft besloten alle aandelen van Messe Düsseldorf in Igedo Company te verkopen aan zijn tweede aandeelhouder, Philipp Kronen. Hij wordt daarmee de enige eigenaar van de beursorganisator. “Ik ben blij en tegelijkertijd teleurgesteld,” laat Kronen weten in een persbericht. “Aan de ene kant ben ik verheugd dat Igedo Company weer een volledig familiebedrijf zal worden, maar aan de andere kant is Messe Düsseldorf GmbH altijd een fantastische partner geweest,” aldus Kronen, die samen met zijn broer Tim sinds 2009 een aandeel van 22,95 procent in de beurs had.

“Met de verkoop van de aandelen aan Mr. Kronen, kunnen we er zeker van zijn dat de uitstekende en langstaande traditie van modebeurzen in Düsseldorf wordt vervolgd,” verklaart Werner M. Dornscheidt, voorzitter van de Raad van Bestuur van Messe Düsseldorf GmbH. “Het was tijd voor ons om de beurskwesties binnen de groep opnieuw te configureren.” Daar begon het bedrijf begin dit jaar al mee, toen de organisatie van de schoenenbeurs al werd overgedragen aan Igedo Company.

De CPM werd voor het eerst georganiseerd in 2003 door Igedo Company, Messe Düsseldorf GmbH en Messe Düsseldorf Moscow OOO samen. Sindsdien is CPM uitgegroeid tot één van de grootste modebeurzen in Oost-Europa. De afgelopen editie in februari trok 22.600 bezoekers en ruim 1.000 merken uit 25 Europese landen. De volgende editie vindt plaats van 30 augustus tot en met 2 september.

Beeld: CPM- Collection Première Moscow Facebook