• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Paul Smith en Tim Coppens gastontwerpers Pitti Uomo

Paul Smith en Tim Coppens gastontwerpers Pitti Uomo

Door Wendela van den Broek

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Britse Paul Smith en de Belgische Tim Coppens worden de gastontwerpers van de Pitti Uomo 91 editie, dat van 10 tot en met 13 januari in Florence plaatsvindt.

Smith zal tijdens een speciaal evenement tijdens de beurs zijn PS by Paul Smith collectie lanceren. De hedendaagse lijn combineert luxe ontwerp met performance eigenschappen, technische stoffen en ergonomische snitten. Speciaal voor de beurs zal de ontwerper als Pitti Immagine Special Guest een modeinstallatie creëren.

De Belgische Coppens, afgestuurd aan de koninklijke academie en woonachtig in New York, is uitgenodigd als gastontwerper voor mannenmode. Als finalist van de LVMH Prijs 2014 en winnaar van de CFDA Swarovski Award in hetzelfde jaar, trekt Coppens de nodige aandacht met zijn luxueuze, sportieve ontwerpen. Hij zal de Europese premiere van zijn FW2017-18 collectie voor heren lanceren tijdens Pitti Uomo.

Daarnaast zal het luxe Italiaanse merk Golden Goose Deluxe Brand, in 2000 opgericht door Francesca en Alessandro Gallo, het tien-jarig bestaan van zijn iconische gympen vieren met een installatie-evenement in het Stazione Leopolda. Het merk is aangewezen als Special Project van Pitti Uomo.

Voorts zal Reebok een capsulecollectie in samenwerking van het Britse herenmodemerk Rottweiler onthullen. Het duo Ben Cottrell en Matthew Dainty zijn de creatieve breinen achter het merk dat zich manifesteert met sportieve en streetwear stijlen.

Paul Smith
Pitti Uomo
Tim Coppens