Pitti Uomo kondigt gastdesigner Juun J. aan

De internationale Italiaanse mannenmode vakbeurs, Pitti Uomo heeft een nieuwe gastdesigner aangekondigd. De Koreaanse designer Juun.J. neemt het stokje over van de vorige gastdesigner, Jeremy Scott.

Juun zal net als Scott de hoofdontwerper zijn van het grote mannenmode evenement dat tweejaarlijks in het Italiaanse Florence gehouden wordt. Hij zal tijdens Pitti Uomo 89 in januari zijn menswear collectie het modeplankier op sturen.

Juun lanceerde zijn label in 2007 nadat zijn militaire dienstplicht erop zat. De ontwerper maakte al snel naam in de modewereld door zijn uitgesproken eigentijdse signatuur. Met zijn label legt hij de focus op street tailoring met invloeden van zijn Aziatische roots in combinatie met houtige silhouetten, futuristische volumes, militaire invloeden en een vleugje Parijs.

“Ik begin mijn collecties met een bepaalde stemming. Het ontwerp komt als laatste. Het belangrijkste is dat alle ontwerpen het met elkaar kunnen vinden en iets gemeen hebben,” vertelt de ontwerper, die bekend staat om zijn grote voorliefde voor de uniseks trenchcoat, aan Interview Magazine.

De Pitti Uomo 89 vindt plaats van 12 januari tot 15 januari 2016 in Florence.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN