Première Vision Parijs lanceert ‘Wearable Lab’

Op de aankomende februari-editie van Première Vision in Parijs is er het zogenaamde Wearable Lab aanwezig, een ruimte gewijd aan uitvindingen en toekomstgerichte ideeën. Hiermee moet de toekomst van mode-technologie worden ondersteund. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt.

Het doel van het Wearable Lab is om de kloof tussen draagbare markten en de mode-industrie te overbruggen. “Waar nieuwe technologieën onze verhouding met de wereld, elkaar en het milieu hebben veranderd, hebben we de afgelopen vijftien jaar een opkomst van nieuwe creatieve en economische gebieden gezien, welke mode en technologie combineert,” aldus de organisatie.

De ruimte presenteert onder meer tien experimentele creaties in kleding en accessoires van verschillende internationale ontwerpers en bedrijven. Zo zijn designs van de Britse Amy Winters, bekend om haar interactieve kledingstukken, en sieradenontwerpster Sarah Angold er te zien. Ook het Canadese label Ying Gao, de Franse ontwerper Pierre Renaux en mode-tech ontwerpster Anouk Wipprecht uit Nederland tonen hun creaties.

Daarnaast biedt het Wearable Lab ruimte aan vier start-ups op het gebied van het uitwisselen van ideeën. De Franse bedrijven Digitsole, Percko en Spinali Design en de Duitse start-up Teiimo laten hun nieuwste innovaties op het gebied van het toekomstige partnerschap met de industrie zien.

Het Wearable Lab is te vinden in Hal 5, in de ruimte 501. Het drie dagen durende Première Vision vindt plaats in Villepinte, Parijs van 7 tot en met 9 februari.

Beeld: Première Vision website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN