Premium Berlijn: 'Tillman vertrekt'

Vlak voor de start van de modebeurs Premium maken de organisatoren bekend de eigendomsstructuur van de Premium groep te hebben gereorganiseerd. Norbert Tillman, oprichter, CEO en één van de drie eigenaren, heeft besloten zijn aandeel in het bedrijf te verkopen.

Voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf, in 2003, treedt een investeerder toe. Tot nu waren alle aandelen van de vennootschap in het bezit van personen. De investeringsmaatschappij Waterland Private Equity is de nieuwe partner van de Premium groep. Zij hebben één derde deel van de aandelen overgenomen, die eerder in het bezit van Tillman waren. Beide partijen hebben afgesproken de aankoopprijs niet bekend te maken. De andere twee aandeelhouders, Anita Tillman en Florian Bachelin, behouden hun aandelen en blijven de managing directeuren van het bedrijf.

"Ik ben blij dat we met onze langdurige partner Norbert Tillman een goede oplossing hebben gevonden. Tegelijkertijd winnen we met Waterland een nieuwe aandeelhouder. Hij zal onze verdere ontwikkelingen en groei ondersteunen," zegt Anita Tillman. Jörg Dreisow, managing directeur van Waterland en verantwoordelijke voor Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, is enthousiast over zijn nieuwe aanwinst. "De vrije tijd- en luxemarkt groeit wereldwijd, en is ook de markt waarop wij ons focussen. De Premium groep heeft in de afgelopen tien jaar een mooi mode-platform weten te creëren. Met onze inzet willen we de verdere ontwikkeling van Premium promoten."

Het afscheid komt niet als verrassing

Lange tijd ging het verhaal rond dat de drie aandeelhouders en bestuurders het niet eens waren over de bedrijfsstrategie en de richting die de modebeurs op ging. Meerdere keren zou daar tussen de partijen ruzie over zijn geweest. Nu de verantwoordelijken duidelijkheid hebben gegeven, kunnen ze het jaar met een schone lei beginnen. Tillman wil andere projecten nastreven en trouw blijven aan de mode-industrie. In welke functie de oprichter van de modebeurs Premium zal treden is echter niet bekend.

De volgende editie van de modebeurs Premium zal op 19 tot 21 januari in Berlijn plaatsvinden. Er worden 60.000 bezoekers verwacht om de collecties voor het herfst/winter seizoen 2015/2016 te komen bekijken. De modebeurs zal 23.000 vierkante meter groot zijn, waar meer dan 1.400 collecties uitgestald zullen staan.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN