• Home
  • Nieuws
  • Beurzen
  • Top 5 Trends uit CIFF Kopenhagen

Top 5 Trends uit CIFF Kopenhagen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Beurzen

CIFF, de grootste hedendaagse beurs van Kopenhagen, keerde voor het herfst/winter seizoen terug met een internationaal assortiment kleding- en accessoiremerken voor dames en heren. Bij binnenkomst konden gasten zich onderdompelen in de tentoonstellingsruimte vol multimedia merksamenwerkingen, kunstinstallaties en live workshops, ontworpen om gasten te betrekken bij het creatieve proces. De tentoonstellingsruimte was onderverdeeld per modegenre, waarbij ieder deel in het teken stond van de verschillende merkcategorieën, zoals Urban, Lab en Sleek. Middenin de Bella Center tentoonstellingsruimte, maakten installaties geïnspireerd door het Deense landschap een dynamische statement met gigantische coniferen die van het plafond hingen en weerspiegeld werden in de spiegelvloeren.

Trendstop biedt lezers van FashionUnited een exclusief kijkje naar de top 5 trends uit CIFF in Kopenhagen.

De nadruk lag bij zowel dames als heren vooral op seizoensgebonden bovenkleding, met een combinatie van robuuste duurzaamheid en high performance technologie. Utilitaire thema’s zijn al langer een terugkerende trend, maar dit seizoen gaven de ontwerpers op CIFF op verschillende manieren een nieuwe draai aan het thema, en lieten zich hierbij inspireren door werkkleding en veiligheidsuitrusting, met een verfijning van slijtvaste stijlen door het gebruik van hoogwaardige constructies en de heropleving van retro stoffen zoals ribfluweel voor een praktische interpretatie van een nostalgische trend. Typografie bleef voor beide geslachten een populaire keuze voor prints en illustraties, ditmaal met gebruik van nieuwe en onverwachte plaatsingen en stoffen voor een frissen aanblik.

De Grenzen Voorbij

Technische ontwerpen die tegen de elementen bestand zijn vormen een belangrijke trend voor herfst/winter schoenen en accessoires. Zij bevatten duurzame sluitingen en stevige zolen met reliëf voor betere grip, zoals bij wandelschoenen. Isolerende, gewatteerde jassen en jacks zijn uitgevoerd in stevige geblokte stiksels en uitgesproken, sportieve kleuren of in lagen met praktische onderlagen van fleece die men los kan ritsen. Waterbestendige panelen en details met vulling voegen functionaliteit toe aan kleding, terwijl bergsporten een belangrijke invloed vormen voor accessoires en details.

Beelden: CIFF Trade Show Display, Rodebjer, Colmar, allen herfst/winter 2018/19

Verfijnd Gebruik

Klassieke werkkleding silhouetten en stoffen zijn verfijnd en bijgewerkt voor herfst/winter 18-19 voor een hoogwaardige maar ingetogen interpretatie van utilitarisme. Slijtvaste stoffen zoals ribfluweel, spijkerstof en bruin leer krijgen een schone, meer minimalistische esthetiek met nette overhemdsilhouetten en donker geverfde indigo afwerkingen. Weloverwogen details definiëren de trend, contrasterende zakken en stiksels in tweekleurige neutrale tinten, benadrukken op subtiele manier de hoogwaardige constructies en tonen het belang van aandacht voor detail.

Beelden: The Cords and Co, Komono, Dorothee Schumacher, herfst/winter 2018/19

Veiligheid op de eerste plaats

Uniseks kleding haalt voor herfst/winter 2018/19 zijn inspiratie uit High-Vis uniformen en illustraties van bouwplaatsen. Belangrijke ontwerpelementen zoals reflecterende jacks en veiligheidstekens bedekt met verfspetters zijn uitgevoerd in reflecterend oranje, zwarte en witte kleurencombinaties, versterkt door contrasterende en performance details. Deze frisse interpretatie, nieuw in de utilitaire trend, kan worden toegepast op zware bovenkleding, technische sportkleding en modebewuste athleisure, waar zichtbaarheid een vereiste is of slechts een gewenst modestatement.

Beelden: UPWW, United Standard, Letasca, herfst/winter 2018/19

Heropleving van ribfluweel

De huidige utilitaire trend heeft de heropleving van klassieke vrijetijdsstoffen zoals ribfluweel tot gevolg gehad. Deze hedendaagse interpretatie van een retro stof heeft geleid tot brede en micro ribtexturen, met als resultaat een frisse versie van een nostalgische oude stof. Silhouetten zijn een essentieel onderdeel van deze vernieuwing, met MA1 bomberjacks, hoodies en ontspannen laarzen uitgevoerd in fluwelen rib dat de structuren verzacht en kleding en accessoires voorziet van een zacht, tactiel gevoel.

Beelden: The Cords and Co, Suicoke, Alpha Industries x The Cords and Co, herfst/winter 2018/19

Nieuwe Plaatsingen

Slogans, letters en typografie zijn al meerdere seizoenen lang geliefde printtrends geweest en lijken vooralsnog niet aan populariteit in te boeten. Voor herfst/winter experimenteren ontwerpers met plaatsingen van boodschappen, en branding verschijnt op schoenveters en beugels van leggings. Uitgesproken tweekleurige kleurencombinaties benadrukken de tekstmotieven, terwijl teksten en beelden met verhoogde en rubberen technieken een 3D effect introduceren aan vlakke oppervlakken.

Beelden: Dr Martens x Martin Asbjorn, Rodebjer, Blanche, herfst/winter 2018/19

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited krijgen gratis toegang tot het Spring Summer 2018 Copenhagen Trade Show Overview van Trendstop, met een uitgebreid verslag van de beurs in Kopenhagen. Klik hier voor uw gratis rapport.

Trendstop is een van 's werelds meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Alle beelden via Trendstop,: CIFF Beurs herfst/winter 2018/19

CIFF
Kopenhagen
trends herfst/winter 2018/19
Trendstop