• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 1,2 procent omzetdaling voor HBC in Q4 van 2016

1,2 procent omzetdaling voor HBC in Q4 van 2016

Door May-Anne Oltmans

24 feb. 2017

Business

Hudson’s Bay Company (HBC) heeft de geconsolideerde omzet in het vierde kwartaal van boekjaar 2016 met 1,2 procent zien teruglopen. Wanneer het effect van buitenlandse valuta in acht wordt genomen, bedroeg de daling 3,7 procent. In deze periode, welke liep van 30 oktober 2016 tot en met 28 januari 2017, zagen alleen Saks Fifth Avenue en DSG de omzet licht toenemen. In het geval van Saks Fifth Avenue bedroeg de toename 0,1 procent, en voor DSG, waaronder Hudson’s Bay, Lord & Taylor en Home Outfitters vallen, steeg de omzet met 0,6 procent.

De andere onderdelen van het Canadese bedrijf zagen de omzet juist teruglopen. HBC Off Price, waaronder Saks Off Fifth en Gilt vallen, daalde de omzet met 5,9 procent in Q4. De Europese tak van HBC, met het Duitse Galeria Kaufhof, Galeria Inno en Sportarena, kromp met 2 procent. Op het digitale vlak boekte HBC echter een stuk betere resultaten. Tegen constante koersen stegen de Digital Sales met 13,3 procent. Wanneer Gilt buiten beschouwing wordt gelaten, bedroeg de groei zelfs 20,9 procent.

”We geloven dat een all-channel model de toekomst van retail is, en we richten ons op het combineren van de beste retail bestemmingen en een modern digitaal platform, zodat onze consumenten overal en altijd kunnen kiezen hoe ze willen winkelen” zegt CEO Jerry Storch in een persbericht. “Onze digitale cijfers groeiden met 20,9 procent in het vierde kwartaal van 2016, en we kunnen niet wachten te zien hoe onze online business zich in de toekomst gaat ontwikkelen.”

HBC maakte verder ook bekend dat het eind 2016 is begonnen met het strategisch evalueren van de bedrijfsoperaties om op die manier de productiviteit binnen het bedrijf te verhogen. Uiteindelijk moeten op die manier ook klanten profiteren, aldus HBC. Het bedrijf heeft al een reorganisatie uitgevoerd op haar kantoren in Noord-Amerika, en ook in 2017 zal hiermee worden doorgegaan. Met het terugdringen van de kosten op de hoofdkantoren en op het vlak van support, wil HBC geld besparen dat kan worden geïnvesteerd op de winkelvloer.

Beeld: Saks Fifth Avenue Facebook