• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 200 van de 1600 kledingfabrieken Bangladesh voldoen aan veiligheidseisen

200 van de 1600 kledingfabrieken Bangladesh voldoen aan veiligheidseisen

Door Saraï van Well

bezig met laden...

Scroll down to read more

The Accord on Fire and Building Safety heeft zondag bekendgemaakt dat maar 200 van de 1600 kledingfabrieken in Bangladesh voldoen aan de brand- en bouwveiligheid eisen zoals gesteld is in het Bangladesh akkoord. Dat vertelt de voorzitter van de brancheorganisatie zondag aan Reuters. 400 kledingfabrieken zijn uitgesloten van het aannemen van internationale orders.

De bedrijven werden tussen 2014 en 2019 geïnspecteerd. Rubana Huq, president van de Bangladesh Garment Manufacturers and Exporters Association (BGMEA) vertelt aan Reuters dat 200 fabrieken een voltooiing certificaat kregen voor het op orde stellen van de brand- en bouwveiligheid. Ten minste 400 fabrieken hebben volgens de inspecteurs te langzaam aan de nieuwe veiligheidseisen gewerkt, met als gevolg dat zijn niet langer bestellingen van westerse merken, die lid zijn van het akkoord, mogen accepteren

Het akkoord dat in mei 2018 af zou lopen is inmiddels verlengd tot 2021, waarna het akkoord de controle zal overgeven aan de overheid. The Accord on Fire and Building Safety is een onafhankelijke, juridisch bindende overeenkomst tussen merken en vakbonden om te werken aan een veilige en gezonde kleding- en textielindustrie in Bangladesh. Daarbij heeft het akkoord alleen betrekking op de bedrijven die kant-en-klare kleding, textiel voor interieur gebruik, stoffen en gebreide accessoires produceren.

De kledingindustrie van Bangladesh is, na China, de grootste van de wereld. Het vertegenwoordigd rond de 16 procent van de markt en biedt meer dan vier miljoen mensen een baan.

Bangladesh
Bangladesh Accord on Fire and Building Safety