• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 38 Hema-panden verkocht aan investeerders

38 Hema-panden verkocht aan investeerders

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

IEF Capital heeft 38 Hema-panden verkocht aan een consortium investeerders rond Crossroads Real Estate. Er is een totale winkeloppervlakte van 110.600 vierkante meter aangekocht, met 19 miljoen euro per jaar aan huurinkomsten. Dat meldt Crossroads Real Estate LLP, een pan-Europese vastgoedadviseur van Crossroads Real Estate Partners en andere institutionele beleggers.

Hoeveel de investeerders voor de winkelpanden hebben neergeteld, is niet bekendgemaakt. Volgens Vastgoedmarkt.nl is het 'zonder twijfel de grootste beleggingstransactie van dit jaar in de Nederlandse winkelmarkt' en er zou 380 miljoen zijn neergeteld. De investeerders hebben vooral vestigingen van Hema buiten stadscentra en in de binnensteden van kleinere steden aangekocht.

In een toelichting op de transactie zei David Gillerman, Founding Partner van Crossroads Real Estate LLP, tegen de media : ‘We zijn heel blij met deze complexe transactie, die onze portefeuille en onze aanwezigheid in Nederland sterk vergroot. We kijken al heel actief hoe we waarde kunnen toevoegen aan onze nieuwe bezittingen en voor onze huurders.

IEF Capital verkoopt 38 Hema-panden

IEF kwam dit jaar nog herhaaldelijk in het nieuws, omdat het de verhuurder is van de grote vestigingen van het failliete V&D. Inmiddels heeft IEF Capital nog zeven voormalige V&D-panden, die allemaal weer zijn verhuurd. De panden zullen grondig verbouwd worden. Volgend jaar en in 2018 zullen de panden gefaseerd worden opgeleverd aan nationale en internationale retailketens.

De vastgoedpartij wil zich nu voornamelijk focussen op winkelvastgoed op A-locaties in de belangrijkste winkelstraten. Deze locaties zijn vooral te vinden in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. "Een strategische keuze," laat een woordvoerder aan NRC weten. Momenteel heeft IEF Capital nog tussen de tien en twintig Hema-panden in zijn bezit.

Beeld: CBRE Group

HEMA
IEF capital