• Home
  • Nieuws
  • Business
  • 5 vragen aan de nieuwe eigenaren Cowboysbag

5 vragen aan de nieuwe eigenaren Cowboysbag

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business |INTERVIEW

Als het aan de nieuwe eigenaren van Cowboysbag ligt, wordt het tassenmerk in ere hersteld. Zo komt de focus terug bij een betaalbare prijs en wordt premium label Amsterdam Cowboys voorlopig niet opnieuw uitgerold. Cowboysbag ging in mei failliet, maar maakt nu een doorstart onder nieuwe eigenaren. FashionUnited sprak Maria en Aramis Gandjapour, tevens de eigenaren van The Little Green Bag, over de doorstart van Nederlands bekendste tassenmerk.

1. Waarom hebben jullie Cowboysbag gekocht?

Aramis: ”We hebben met The Little Green Bag al ervaring met het merk. Voor ons was het een logische vervolgstap in onze zesjarige carrière met ons bedrijf om een eigen merk neer te zetten. Cowboysbag is het grootse tassenmerk in Nederland en dat paste bij onze ambitie en de groei die we met The Little Green Bag hebben. We moesten het gewoon hebben. Als je dat wil, dan lukt het ook.”

Maria: ”Vanuit onze achtergrond als The Little Green Bag kenden we de voorraden en de waarde van het merk al. Na inzage van de stukken van de curator konden we snel een goed bod uitbrengen op het hele pakket. Welk bedrag we hebben geboden, gaan we niet bekend maken. Voor ons is zo’n aankoop interessant; wij groeien jaarlijks met 40 procent en daardoor was de mogelijkheid er ook om deze stap te nemen. Onze kansen waren ook groot, omdat The Little Green Bag een stabiel bedrijf is.”

2. Wat zijn jullie van plan met het merk?

Maria: “Cowboysbag wordt het nieuwe bedrijf naast The Little Green Bag. Momenteel zijn we druk met het opzetten van de hele operatie; systemen, logistiek, alles. We zijn met veel verschillende partijen aan het praten over hoe we het vorm gaan geven. Zo praten we met de producenten van Cowsboysbag, maar we spreken ook met andere producenten. We willen het merk weer op de kaart krijgen.”

3. Retailervaring hebben jullie, maar hoe zit het met productie?

Aramis: ”We hebben nog niet eerder productie gedaan. We praten nu met meerdere producenten om te kijken wie de tassen van Cowboysbag gaat produceren. Momenteel kijken we naar welke producent het beste past bij de visie die we nu hebben. Het merk wordt opnieuw commercieel in de markt gezet. De producent moet een hoge kwaliteit kunnen leveren, de prijsstelling kunnen waarmaken, grote hoeveelheden aankunnen en snel leveren. We gaan niet zomaar met de eerste de beste in zee.”

4. Zetten jullie Amsterdam Cowboys ook door? Wat vinden jullie van dat premium merk?

Aramis: ”Wij vinden dat Amsterdam Cowboys een te hoge prijs heeft, daarom willen we terug naar waar het merk vandaan kwam: een goede leren tas voor een goede prijs. Cowboysbag stond bekend om z’n retailprijzen, die rond de 110 tot 160 euro lagen. Met Amsterdam Cowboys was het veel duurder geworden. Nu willen we weer rond het oude bedrag gaan zitten. Vanuit onze ervaring in de winkels en de webshop zien we dat een commerciële prijsstelling werkt; het spreekt een grote doelgroep aan. We hebben ook oude retailklanten van ons benaderd met dit verhaal en zij vonden een goedkopere prijs ook beter. Ze waren niet zo blij met Amsterdam Cowboys. De verkoop zit in de grote aantallen met een lagere prijs, dat weten retailers zelf ook. Een middensegment slaat aan.”

Maria: ”We zijn nog aan het kijken of we Amsterdam Cowboys er later nog als premium merk bij gaan doen, maar daar zijn we nog niet uit. We zullen echter nooit alleen maar Amsterdam Cowboys gaan voeren.”

5. Wat kunnen we de komende tijd verwachten?

Maria: ”De focus ligt nu op het zo snel mogelijk oppakken van de productie van de Cowboybag-tassen. We praten nog met producenten uit verschillende landen, zowel binnen als buiten Europa. De webshop komt er ook, maar we willen geen concurrent worden van de retailers zelf. In het najaar willen we de eerste tassen gaan verkopen aan de retail; dat zullen de bestaande bestsellers zijn, die we opnieuw introduceren. In het voorjaar van 2017 komen we met een nieuwe aanvullende collectie. Het grootste gedeelte van Cowboysbag zal weer als vroeger worden.”

Aramis: ”Cowboysbag zal verder volledig los staan van The Little Green Bag. We gaan beide bedrijven leiden, die elk een eigen team hebben. Sinds twee weken zijn de gesprekken gaande over de nieuwe ontwerpteams en de gehele operatie. Daar kunnen we nu nog niet heel veel over zeggen, maar we verwachten dat er half juli meer bekend is over wie dat gaat ontwerpen en hoe het allemaal verder gaat. Er komt sowieso een nieuw hoofdkantoor, want met The Little Green Bag groeiden we al uit ons huidige pand. We gaan binnen Rotterdam verhuizen, waarin de marketing- en salesafdelingen van beide bedrijven waarschijnlijk in een pand samenkomen. We zijn er nog niet over uit of we de logistiek zelf gaan doen of dat we dat uitbesteden. Er lopen momenteel nog gesprekken met het personeel van Cowboysbag, over wie meegaat in het nieuwe bedrijf. Ook hierin ligt alles nog open, we krijgen zelfs open sollicitaties. We gaan daarnaast nog een derde fysieke winkel openen in augustus, aan de Korte Lijnbaan in Rotterdam. Daar waren we al mee bezig voor de overname van Cowboysbag in beeld kwam.”

Beeld: Facebook Cowboysbag

cowboysbag
the little green bag