72 procent winstverlies voor Guess

Guess zag afgelopen boekjaar de nettowinst drastisch teruglopen met 72 procent. De winst kwam neer op 22.8 miljoen dollar (21,3 miljoen euro) terwijl de winst het jaar daarvoor nog lag op 81,9 miljoen dollar (76,5 miljoen euro).

CEO Victor Herrero licht toe: “Als we het fiscale jaar 2018 ingaan, bouwen we op het goede momentum in Europa en Azië en zullen onze retail expansie blijven doorzetten. In Amerika, waar de retail omgeving uitdagend blijft, focussen we op verbeteringen voor de winstgevendheid. We blijven onderhandelen over de huur waar mogelijk en willen aankomend jaar 60 winkels sluiten. Tot slot blijven we gefocust op het implementeren van initiatieven voor de goederenstroom die winst verbeteringen moet stimuleren in dit fiscale jaar.”

Omzet Guess gelijk dankzij stijging in Europa en Azië

De netto-omzet van het bedrijf bleef nagenoeg gelijk op een bedrag van 2,2 miljard dollar. Verschillende positieve en negatieve invloeden hielden de omzet stabiel. Een groei van 8.9 en 3.6 procent in Europa en Azië stond tegenover een daling van 4.7 procent in America, de grootste markt .

Amerika blijft de belangrijkste afzetmarkt voor Guess, met een omzet van 935 miljoen dollar (873 miljoen euro). Vlak na Amerika, komt Europa waar dus een positieve trend gesignaleerd is het afgelopen jaar. De verkoop kwam daar neer op 791 miljoen dollar(783 miljoen euro). Alhoewel Azië een sterke groei doormaakt, ligt de omzet nog ver achter bij Amerika en Europa met 250 miljoen dollar (233 miljoen euro).

Guess sluit 60 winkels dit jaar

Op dit moment heeft Guess 1080 winkels wereldwijd. In Zuid- en Noord-Amerika komt dit neer op 547, in het Midden-Oosten en Europa op 629 en in Azië op 504. In Nederland en Belgie wordt het merk verkocht in zo’n twaalf eigen winkels en meerdere warenhuizen zoals De Bijenkorf. Het statement van Herrero doet vermoeden dat de 60 winkels die gaan sluiten zich in Amerika bevinden, maar daar wordt in het jaarrapport geen uitsluitsel over gegeven.

Beeld: Guess Website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN