Aandelen Superdry nemen duik na tegenvallende resultaten

Superdry Plc krijgt nog een klap na: het bedrijf rapporteerde vanochtend tegenvallende resultaten en sinds de bekendmaking zijn de aandelen van het bedrijf op de London Stock Exchange met 33,7 procent gedaald. De winst had te lijden onder het warme weer van de afgelopen maanden.

Superdry Plc rapporteert een omzetstijging van 6,4 procent bij Superdry over de afgelopen zes maanden. Het merk behaalde een omzet van 831,8 miljoen pond (922,8 miljoen euro). De winst voor belastingen kreeg een klap van 49 procent naar 12,9 miljoen pond (14,3 miljoen euro).

Het afgelopen kwartaal bleef de verkoop onder druk staan dankzij het warme weer, aldus Superdry Plc in het verslag. Het merk geeft aan voornamelijk afhankelijk te zijn van producten die gerelateerd zijn aan koud weer en ondanks een goede Black Friday week heeft het warme weer in November en December ook gezorgd voor een omzet die onder druk staat. In november heeft dit een negatieve invloed gehad op de winst met 11 miljoen pond (12,2 miljoen euro) en waarschijnlijk zet dezelfde min ook door in december.

Superdry Plc geeft aan dat er weinig duidelijk is over de komende weersomstandigheden en dat de veranderende consument tijdens de belangrijke handelsperiode zorgt voor onzekerheid. Het bedrijf verandert dan ook de winstverwachting voor het gehele boekjaar naar tussen de 55 en 70 miljoen pond (61 en 77,6 miljoen euro).

Beeld: Superdry

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN