• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aandelen Zalando nu ook op MDAX

Aandelen Zalando nu ook op MDAX

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

De aandelen van Zalando worden vanaf nu ook op de MDAX Index verhandeld, tot de sluiting op 19 juni 2015. Dat heeft de online retailer laten weten. Andere modebedrijven als Hugo Boss en Gerry Weber gingen Zalando voor.

Het besluit werd bekendgemaakt door de Deutsche Börse AG. Zalando SE staat sinds 1 oktober 2014 genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange en kreeg in december vorig jaar al toestemming om toe te treden tot de SDAX-index van de Duitse beurs van small-caps aandelen. Het lidmaatschap van de MDAX betekent Zalando zal nu worden verhandeld aan de tweede belangrijkste beurs van Duitsland.

"We zijn erg blij dat de MDAX-toetreding zo snel werkelijkheid kan worden na onze beursgang. Deelnemen aan de index van de vijftig belangrijkste Duitse mid-caps onderstreept de voortgang van onze activiteiten en de interesse in onze voorraad," aldus Rubin Ritter, lid van de Zalando-directie.

Zalando bleef in het eerste kwartaal van 2015 groeien, met een 28,5 procent stijging van de inzet en kwam daarmee hoger uit dan de verwachte 20-25 procent. Het bedrijf verwacht nu dat de omzetgroei voor het boekjaar 2015 hoger uitkomt.

Bij de beursgang in oktober stond de aandeelprijs op 21,50 euro. Met het beursnieuws van vandaag stond een Zalando-aandeel uit op 30,13 euro rond het middaguur.

Zalando