• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aangfite tegen Skooter curator

Aangfite tegen Skooter curator

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Skooter-oprichter Lex Hes heeft bij de politie aangifte gedaan tegen de curator die het faillissement van zijn modeketen heeft afgehandeld. Hes beschuldigt de curator onder meer van verduistering en valsheid in geschrifte. Dat meldt RetailNews.

Modeketen Skooter werd in september vorig jaar failliet verklaard. Hes vocht het faillissement aan en werd in het gelijk gesteld. Vorige week is het faillissement nietig verklaard door het Gerechtshof in Den Bosch na een eerdere uitspraak van de Hoge Raad.

Advocaat Herman Loonstein van Skooter gaf vorige week al aan te twijfelen aan de handelswijze van de curator. Volgens hem heeft de curator versneld gehandeld en niet gewacht op de uitspraak van de rechter. “De curatoren hebben de nieuwe wintercollectie met een verkoopwaarde van 1,3 miljoen euro met kortingen tot 70 procent verkocht. Daarnaast is voor 50.000 euro aan inventaris in een net geopende winkel voor 2.000 euro van de hand gedaan. Andere winkels werden meteen gesloten zonder het vonnis af te wachten.”

Hes heeft ook aangegeven dat hij 3 miljoen euro wil gaan verhalen op de partij die Skooter failliet heeft laten verklaren. De schuldeiser heeft volgens Hes het faillissement doorgezet, ondanks het feit dat de retailer een openstaande rekening had betaald.

Skooter