Selima Optique heeft de aanklacht jegens Kering omtrent misbruik van het ‘Made in Italy’-label ingetrokken. De luxe brillenboetiek, met filialen in Parijs en New York, beschuldigde Kering en Kering Eyewear van het bewust en onjuist gebruik van het label ‘Made in Italy’. Dat meldt The Fashion Law.

In een statement laat Kering aan de Amerikaanse site weten dat de aanklacht sinds begin deze maand van de baan is. “Selima Optique heeft vrijwillig de klacht ingetrokken, zonder verder voorbehoud en zonder enige vorm van betaling vanuit Kering of Kering Eyewear.” Volgens de claim van Selima gebruikte Kering het ‘Made In Italy’-label onrechtmatig. De brillenboetiek stelde dat het merendeel van de onderdelen voor de brillen uit China kwamen, en dat pas het laatste deel van het productieproces in Italië plaatsvindt.

Kering heeft vanaf het eerste moment alle beschuldigingen afgewezen. “Kering Eyewear luxe producten zijn gemaakt in Italië en zijn als dusdanig gelabeld in overeenkomst met de wet.” Volgens een Italiaanse wet uit 2009 mogen alleen producten die in hun geheel in Italië zijn geproduceerd, van planning tot productie en verpakking, gelabeld worden met ‘Made in Italy’. Elke overtreding van deze wet kan bestraft worden volgens de Italiaanse wet.

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN