Abercrombie & Fitch staakt gesprekken over overname

Abercrombie & Fitch haalt zichzelf uit de verkoop. Het is de Amerikaanse modeketen niet gelukt tot een overeenkomst te komen met mogelijke kopers, waaronder American Eagle en Sycamore Partners. Deze konden niet aan de financiële voorwaarden doen, meldt persbureau Reuters.

Het Amerikaanse private-equity bedrijf Sycamore Partners maakte de grootste kans op de modeketen over te nemen. Het concern sloot vorige maand echter een deal met Staples ter waarde van 6,9 miljard dollar, waardoor het minder focus legde op Abercrombie & Fitch. Ook American Eagle Outfitters maakte kans op een mogelijke overname, samen met investeerder Cerberus Capital.

Abercrombie & Fitch maakte in mei bekend voorlopige gesprekken te voeren met verschillende partijen over een potentiële overname. Toen al liet de retailer echter weten mogelijk niet tot een transactie te komen. Nu geen overeenstemming is bereikt over de financiële voorwaarden, lijkt het Abercrombie & Fitch ‘onwaarschijnlijk’ dat er nog een koper wordt gevonden. Daarnaast laat de retailer weten toch te geloven in ‘de mogelijkheden voor zijn merken’. “Onze vergelijkbare winkelverkopen zijn solide en we blijven onze strategie verfijnen om het Abercrombie-merk te revitaliseren,” stelt CEO Arthur Martinez.

Na het nieuws over de gestaakte overnamegesprekken daalde de aandelenkoers van het tienermerk meteen met 21 procent. Toen het label zich in mei te koop zette, stond de koers al op het laagste niveau in zeventien jaar.

Abercrombie & Fitch kampt al enige tijd met moeilijkheden en zag zijn winst vorig jaar teruglopen van 35,6 miljoen dollar (31,2 miljoen euro) naar 4 miljoen dollar (3,5 miljoen euro). Daarop liet de keten weten haar winkelbestand te verkleinen, onder andere door het sluiten van tientallen winkels in eigen land.

Beeld: Abercrombie & Fitch Facebook

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN