ABN Amro: 18,5 omzetgroei online verwacht in 2018

In de sectorprogrose voor 2018 schreef ABN Amro al dat de detailhandel naar verwachting 2,3 procent meer omzet zou draaien. Online zal de omzet echter nog veel harder toenemen. Een toename van 18,5 procent wordt voorspeld voor 2018, aldus ABN Amro.

De retailbranche zal volgens ABN Amro profiteren van de stijgende consumentenuitgaven. De verkopen in de non-food-sector zijn op dit moment nog 14 procent van het niveau van voor de crisis verwijderd. Voor de kledingbranche wordt een groei van 2 procent verwacht in 2018. Deze groei wordt voornamelijk veroorzaakt door toename van online verkopen. Sinds 2012 is het aantal online kledingwinkels namelijk verdubbeld en een kwart van alle kledingaankopen gebeurt inmiddels online.

ABN Amro benadrukt echter het belang van een goede mix van fysieke winkels en online shops. “Een webshop openen zonder een goed onderbouwde strategie kan risico’s met zich meebrengen,” aldus sector econoom retail van ABN Amro, Sonny Duijn in een persbericht. “Zeker als voldoende schaalgrootte ontbreekt, is het erg moeilijk om winst te maken. Voor sommige retailers is het beter om samen te werken met online platforms of hun website alleen als oriëntatiekanaal in te zetten.”

Beeld: Pexels

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN