• Home
  • Nieuws
  • Business
  • About You verbetert ebitda aanzienlijk in tweede kwartaal, noteert lichte omzetgroei

About You verbetert ebitda aanzienlijk in tweede kwartaal, noteert lichte omzetgroei

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het management van About You, met van links naar rechts Hannes Wiese, Tarek Müller en Sebastian Betz. Beeld: About You Holding SE

De verbetering in de kostenstructuren doet About You Group deugd in het tweede kwartaal van boekjaar 2023/2024. Het Duitse bedrijf weet namelijk zijn aangepaste ebitda (winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie) te verbeteren van min 42,8 miljoen euro naar min 12,9 miljoen euro, zo blijkt uit de gedeponeerde kwartaalcijfers.

About You is al een tijdje bezig met de optimalisatie van de voorraad, logistiek, marketingplanning en personeelswerving. In het tweede kwartaal zet de verbetering voort, wat ervoor zorgt dat de fulfilmentkosten met 14,7 procent zijn verlaagd. Ook de marketingkosten zijn flink teruggeschroefd met 41,8 procent.

De omzet van het Duitse bedrijf zit in het tweede kwartaal in de lift. About You schrijft een omzetgroei van 2,1 procent in de boeken, wat neerkomt op een bedrag van 439,6 miljoen euro in totaal. Geografisch gezien rapporteert de DACH-regio een lichte omzetgroei van 0,3 procent. Deze regio is goed voor een omzet van 207,3 miljoen euro. De rest van Europa is teruggekeerd naar een positief groeipad en noteert een omzet van 212,1 miljoen euro en een groei van 1,3 procent.

Tarek Müller, medeoprichter en co-CEO van de About You Groep, in het financieel rapport: “Duurzame winstgevendheid is en blijft ons doel. De verbetering van onze kostenstructuren is zowel positief als noodzakelijk om het break-even punt te bereiken op basis van een gecorrigeerde ebitda in het huidige boekjaar. We hebben onze omzetgroei gestimuleerd en het aantal klanten en orders zien toenemen, ondanks het lastige consumentenvertrouwen. Zodra de markt zich herstelt, zullen we consequent het potentieel van ons bedrijfsmodel benutten om de omzetgroei te versnellen en duurzaam winstgevend te zijn.”

Voor het komende halfjaar verwacht About You nu een omzetgroei tussen de één en elf procent. Ook het streven naar het break-even punt blijft staan.

About You
About You Holding SE