Accessoires keten Claire’s vraagt uitstel van betaling aan

Claire’s Stores Inc. heeft Chapter 11 Bankruptcy Protection aangevraagd in Amerika. De aanvraag lijkt op het vragen van uitstel van betaling in Nederland, maar leidt in de Verenigde Staten vaak tot een succesvolle herstructurering.

De accessoire-retailer die ook meerdere vestigingen heeft in Nederland en België heeft een overeenkomst bereikt met meerdere crediteuren om een schuld van 1,9 miljard dollar (1,5 miljard euro) te herstructureren. Claire’s is bekend als een verkoper van trend gerelateerde accessoires zoals sieraden, haarbanden en hoeden. De keten is voornamelijk populair onder jonge meiden.

Het bedrijf heeft te lijden onder de afnemende bezoekersaantallen in Amerikaanse winkelcentra, aldus verschillende media. Claire’s heeft het gros van de verkooppunten namelijk in de centra. De retailer verwacht in september niet langer de Chapter 11 bescherming nodig te hebben.

Het Amerikaanse Chapter 11 zorgt ervoor dat een bedrijf dat in financiële moeilijkheden verkeert een overeenkomst kan sluiten met de betrokken partijen. Het bedrijf kan op deze manier opnieuw geld lenen op voorwaarde dat de uitlener als eerste wordt terugbetaald bij nieuwe opbrengsten. Ook wordt een bedrijf bij chapter 11-procedure beschermd door de rechter waardoor er geen faillissement kan worden aangevraagd en de schuldvorderingen. Claire’s meldt overigens dat de Europese, Canadese en Britse takken van het bedrijf niet beïnvloed worden door de aanvraag in Amerika.

Beeld: Claire’s website

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN