• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Acht extra modebedrijven tekenen Transparency Pledge

Acht extra modebedrijven tekenen Transparency Pledge

Door Caitlyn Terra

13 nov. 2019

Business

We Fashion maakte gisterochtend vroeg al bekend de Transparancy Pledge van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel ondertekend te hebben. Nu blijkt dat nog een grotere groep modemerken de pledge hebben ondertekend.

Okimono, Alchemist, Marlies Dekkers, Kings of Indigo, Kuyichi, We Fashion, Schijvens Corporate Fashion en Hema sluiten zich aan bij G-Star Raw, C&A, Zeeman en Esprit, zo blijkt uit het persbericht. Door mee te doen aan het initiatief beloven de merken hun productielocaties zelf bekend te maken op een plek die toegankelijk is voor consumenten. In de lijst tonen ze hun fabrieken en de subleveranciers die nodig zijn om een kledingstuk te vervaardigen.

“Transparantie is een belangrijk middel naar een duurzame productieketen in de kleding- en textielsector. Met onze gezamenlijke productielocatielijst bieden we in één keer een overzicht van locaties van alle deelnemende bedrijven. Dat bedrijven daarnaast op individueel niveau hun locaties publiceren, vinden wij stoer en prijzenswaardig,” aldus Pierre Hupperts, de voorzitter van het convenant in het persbericht.

Beeld: Marlies Dekkers

Alchemist
Convenant Duurzame Kleding en Textiel
HEMA
Kings of Indigo
Kuyichi
Marlies Dekkers
Okimono
Schijvens Corporate Fashion
Schone Kleren Campagne
transparency plegde