• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ACM geeft groen licht voor doorstart Perry Sport en Aktiesport

ACM geeft groen licht voor doorstart Perry Sport en Aktiesport

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) is akkoord met de overname van sportketens Perry Sport en Aktiesport door de Britse JD Sports. Consumenten hebben nog steeds genoeg te kiezen en een overname staat dat niet in de weg, oordeelt ACM.

Deze week werd bekend dat de Britse JD Sports de sportketens voor 26,5 miljoen euro overneemt. Het is nog niet bekend welke filialen er behouden blijven en welke voorgoed hun deuren zullen sluiten. Winkels die slecht presteren zullen naar verwachting sluiten of doorverkocht worden. De shop-in-shops die in V&D en Scapino gevestigd zijn maken sowieso geen doorstart. Het is wel zeker dat de twee webwinkels van de ketens opnieuw opengaan.

Voor het personeel is er ook goed nieuws; een groot deel van de medewerkers in de winkels en het hoofdkantoor kan aanblijven onder de doorstart. Bij Perry Sport werken zo’n 850 mensen en Aktiesport heeft 1.150 medewerkers.

Eerder lieten de curatoren weten dat JD Sports de nieuwe eigenaar zou worden, op de voorwaarde dat ACM zou toestemmen met de overname.

Aktiesport
Perry Sport
USG