• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Adidas en Bestseller investeren in innovatief textielvezelbedrijf

Adidas en Bestseller investeren in innovatief textielvezelbedrijf

Door Caitlyn Terra

6 jul. 2021

Business

Infinited Fiber Company

Textiel technologie groep Infinited Fiber Company heeft in de meest recente financieringsronde 30 miljoen euro opgehaald, zo blijkt uit een persbericht van het bedrijf. Daarmee heeft het bedrijf ook nieuwe investeerders Adidas. Invest FWD A/S (de investeringstak van Bestseller) en Security Trading OV binnengehaald.

Infinited Fiber Company, de bedenker van de Infinna fiber, geeft aan de investering te gebruiken ter voorbereiding van de bouw van de nieuwe fabriek in Finland. Ook wil het bedrijf de productie de komende jaren vergroten.

Zowel Bestseller als de H&M Group (ook van de investeerders uit deze financieringsronde) hebben een deal gesloten met Infinited Fiber Company dat het een bepaalde hoeveelheid van Infinna zal afnemen.

Infinited Fiber Company gebruikt technologie om van rauw materiaal op basis van cellulose Infinna te maken. Infinna is een geregenereerde textielvezel van premium-kwaliteit die eruit ziet en voelt als katoen, aldus het bedrijf. Infinna is biologisch afbreekbaar en bevat geen microplastic. Aan het einde van de gebruikscyclus kunnen items gemaakt van Infinna weer gerecycled worden.

ADIDAS
BESTSELLER
Infinited Fiber Company