Adidas sluit eigen Speedfactories, implementeert technologie bij Aziatische leveranciers

Adidas sluit de twee eigen Speedfactories, de fabrieken waar schoenen worden geproduceerd door middel van een geautomatiseerd productieproces. De technologie die in de fabrieken wordt gebruikt gaat niet verloren, deze wordt geïmplementeerd bij twee Aziatische leveranciers van Adidas. Bij de lancering van het concept in 2015 werd al gemeld dat Adidas een wereldwijd netwerk op wilde zetten met de techniek.

De fabrieken in Ansbach, Duitsland en Atlanta, de Verenigde Staten, sluiten per april 2020 de deuren, zo meldt Adidas in een persbericht. De technologie wordt al voor het einde van dit jaar geïmplementeerd bij twee leveranciers van Adidas en het merk is van plan ook bij andere partners de 4D-technologie te gaan gebruiken bij het produceren van schoenen.

“De Speedfactories zijn belangrijk geweest voor het verder brengen van onze innovaties en vaardigheden. Door deze verkorte ontwikkeling- en productie tijden, kunnen we nu onze klanten voorzien van een hyper-relevant product op de momenten die het verschil maken,” aldus Martin Shankland, directielid van Adidas AG, in het persbericht. “Dit was altijd ons doel. Het is nu mogelijk om de dingen die wij hebben geleerd te koppelen met onze leveranciers, waardoor we de technologieën in kunnen zetten om nog flexibeler te zijn en het aanbod van de producten uit te breiden.”

Beeld: Adidas

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN