• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Adidas stelt prognoses bij na sterk derde kwartaal

Adidas stelt prognoses bij na sterk derde kwartaal

Door Sylvana Lijbaart

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Adidas Downtown LA store. Credits: Adidas

Adidas’ voorlopige resultaten van het derde kwartaal zien er rooskleurig uit. De omzet en de winst lijken vooruit te lopen op de verwachtingen, waardoor de Duitse sportmodegigant de prognoses voor het hele boekjaar naar boven bijstelt, zo meldt Adidas in een financiële update.

De voorlopige omzet van het derde kwartaal ligt zeven procent hoger dan een jaar eerder en bedraagt 6,4 miljard euro. De brutomarge stijgt in deze periode met twee procentpunt naar 51,3 procent en het bedrijfsresultaat groeit naar 598 miljoen euro. Adidas noteerde een jaar eerder een winst van 409 miljoen euro.

De ‘beter dan verwachte’ resultaten zorgen ervoor dat Adidas de prognoses voor het boekjaar kan verhogen. Zo verwacht de Duitse sportmodegigant nu dat de omzet valutaneutraal zal stijgen met tien procent. Voorheen werd een groei van ‘enkele cijfers’ verwacht. Ook de voorspellingen voor het bedrijfsresultaat kan worden herzien. Adidas verwacht nu een winst van 1,2 miljard in plaats van een winst van één miljard euro.

Adidas
Adidas AG