Aeffe S.p.A., het Italiaanse moederbedrijf van luxe modemerken als Moschino, Alberta Ferretti, Jeremy Scott en Pollini, heeft in het eerste halfjaar van het lopende boekjaar een nettowinst geboekt van 8,3 miljoen euro, een stijging van maar liefst 79 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De omzet steeg met 14 procent naar 171,1 miljoen euro tegen een actuele koers, terwijl de nettoschuld van de groep naar 40,9 miljoen euro slonk vergeleken 50,6 miljoen euro in december 2017.

Uitvoerend voorzitter Massimo Ferretti zei in een persverklaring ‘tevreden te zijn met de steeds toenemende populariteit van onze eigen merken, in het bijzonder in een macro-economisch klimaat dat gekenmerkt wordt door volatiliteit en zware concurrentie.’ Ook zei hij positief gestemd te zijn over de vooruitzichten voor 2018, met name dankzij het forse aantal orders voor het Voorjaar/Zomer 2019 seizoen.

Sterke omzet in thuismarkt

In tegenstelling tot de Italiaanse luxegroep Tod’s deed Aeffe het goed in thuisland Italië - dat goed is voor 47 procent van de groepsomzet - met een omzetstijging van 12,7 procent naar 81,2 miljoen euro. De rest van Europa, die 21 procent van de totaalomzet vertegenwoordigt, zag de omzet met 13,4 procent stijgen, voornamelijk dankzij forse groei in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Oost-Europa. De Russische markt realiseerde een groei van bijna 14 procent maar vertegenwoordigt slechts 3 procent van de totaalomzet. De Verenigde Staten, met 5 procent van de groepsomzet, boekte een lichte stijging van 1,6 procent. In de Rest van de Wereld groeide de omzet met 23 procent dankzij een forse stijging in China en omstreken van maar liefst 41 procent. Daar opende het merk Moschino gedurende het halfjaar een aantal nieuwe winkels

De pret-a-porter divisie rapporteerde een omzet van 131,7 miljoen euro. Ongunstige wisselkoersen kostten de divisie een stijging van ruim een procent. De omzet uit schoenen en lederwaren steeg met ruim 15 procent naar 58,1 miljoen euro.

Activiteiten uit wholesale-activiteiten – die 72 procent van de groepsomzet vertegenwoordigen - groeiden met 17,7 procent tegen een actuele koers, terwijl de omzet uit eigen winkels met 5,4 procent steeg.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN