• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Aeffe’s Velmar herlanceert Custo Barcelona

Aeffe’s Velmar herlanceert Custo Barcelona

Door Tessa Guntlisbergen

bezig met laden...

Scroll down to read more

Business

Het Spaanse modelabel Custo Barcelona heeft een licentieovereenkomst gesloten met productiebedrijf Velmar voor een herlancering. Velmar, eigendom van het Italiaanse Moschino-moederbedrijf Aeffe, gaat Custo Barcelona’s collecties produceren en wereldwijd distribueren. Dat schrijven diverse media, waaronder WWD.

De eerste Custo Barcelona-collectie die Velmar gaat maken, zal die van het SS20-seizoen zijn. Deze zal tijdens de modeweken van New York en Milaan worden gepresenteerd, schrijft WWD.

Custo Dalmau, de ontwerper die Custo Barcelona in 1996 oprichtte, zal creatief directeur van het modemerk blijven. Het hoofdkantoor van het label zal echter worden verplaatst van Barcelona naar Rimini, waar Velmar is gevestigd. Velmar is net als Moschino en Alberta Ferretti een dochterbedrijf van Aeffe Group.

Dalmau verklaart dat de licentieovereenkomst zal leiden tot het wereldwijd opvoeren van de bedrijfsactiviteiten van Custo Barcelona. De focus zal voornamelijk liggen op een expansie in de Verenigde Staten, Europa en China. De uitbreiding betreft zowel retail-, groothandels- en online activiteiten. “Zeer tevreden met de ondertekening van deze geweldige overeenkomst met één van de belangrijkste spelers ter wereld, die ons in staat stelt om het project Custo Barcelona wereldwijd te laten groeien,” aldus Dalmau.

Beeld: Screenshot Custo Barcelona website

Aeffe
Aeffe Group
Custo Barcelona
velmar