• Home
  • Nieuws
  • Business
  • ‘Afketsen investering leidde tot faillissement Zoe Karssen’

‘Afketsen investering leidde tot faillissement Zoe Karssen’

Door Caitlyn Terra

15 apr 2019

Nederlands merk Zoe Karssen maakte begin april een doorstart met Fashion Invest. Uit het eerste faillissementsverslag blijkt dat het mislopen van een eerdere investering leidde tot de aanvraag van het faillissement.

In 2017 en 2018 had Zoe Karssen te maken met een ‘sterk teruglopende omzet’, aldus de curator in het verslag. “In augustus 2018 is een investeerder ingestapt, (eerste) met een convertable loan voor een bedrag van 1.800.000 euro. Deze lening (en een additionele investering) zou in februari 2019 worden omgezet in een aandelenparticipatie. Zoe Karssen had betalingsafspraken gemaakt met de grote schuldeisers. Uiteindelijk bleek dat Zoe Karssen geen overeenstemming wist te bereiken met de investeerder over aanvullende voorwaarden voor de investering,” aldus het verslag. Het bedrijf vroeg vervolgens zelf het faillissement aan.

De overname door Fashion Invest ZK BV leverde 350.000 euro op zo is te lezen in het verslag. Bij de overname zal aan tien werknemers een nieuw dienstverband worden aangeboden. Ten tijde van het faillissement waren er twaalf personen werkzaam bij Zoe Karssen B.V.

Fashion Invest
Zoe Karssen