• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Agent Provocateur mogelijk te koop

Agent Provocateur mogelijk te koop

Business

Door Wendela van den Broek

3 jan. 2017

Het Britse lingeriemerk Agent Provocateur wordt klaargestoomd voor een mogelijke verkoop, zo meldt de Britse krant The Times.

Het merk raakte eind vorig jaar verwikkeld in een boekhoudschandaal dat resulteerde in het vertrek afgelopen december van niet-uitvoerend voorzitter Chris Woodhouse. Hij werd vervangen door Ian Lobley, partner bij 3i, de eigenaar van Agent Provocateur.

3i, die in 2007 een meerderheidsaandeel van 80 procent nam in Agent Provocateur, voert momenteel samen met herstructurering expert Alix Partners een herstructurering uit van het merk en heeft de investeringsbank Rothschild aangesteld om een mogelijke verkoop te begeleiden. KPMG bekommert zich ondertussen om de boeken.

Er bestaat ook een mogelijkheid dat Agent Provocateur niet verkocht wordt, en dat een nieuwe investeerder gevonden wordt om het bedrijf van het nodige kapitaal te voorzien. De lingeriespecialist heeft geleden onder een slecht getimede uitbreiding, en onlangs investeerde 3i nog eens 4 miljoen pond (4,7 miljoen euro) in het merk. De oorspronkelijke 60 miljoen pond die 3i voor Agent Provocateur betaalde is volgens de investeerder inmiddels met 39 miljoen pond in waarde verminderd.

Foto: Agent Provocateur AW16 campagne bij Mario Sorrenti