Het Chinese Alibaba is van plan miljoenen tieners uit het plattelandsgebied van China training te bieden in het opstarten van een eigen online onderneming. Zo hoopt de online retailgigant het platteland bloot te stellen aan e-commerce, zo meldt Reuters.

De financiële tak van het concern, Ant Financial, gaat in overeenstemming met het Chinese Communistische Jeugdverbond 1 miljard yuan (138 miljoen euro) investeren in steun aan afgestudeerden die bereid zijn terug te keren naar hun geboortestad om een eigen onderneming te beginnen.

E-commerce is volgens Reuters een hard groeiend segment in China. De overheid stimuleert deze groei met de speciale stations in plattelands dorpen waar dorpsgenoten zonder de nodige computervaardigheden bestellingen kunnen doen om ze een paar dagen later op te halen.

Het aantal dorpsstations is sinds 2009 tot 780 gestegen, met plannen voor nog 100.000 dorpsstations en 1.000 gemeentestations voor 2019. Het hele project gaat ongeveer 10 miljard yuan (13,8 miljoen euro) kosten.

De onlineomzet groeit op het platteland twee keer zo hard als in de stedelijke gebieden.

 

Related Products

 

Gerelateerd

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN