• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba Group voert omzet met 42 procent omhoog in eerste kwartaal

Alibaba Group voert omzet met 42 procent omhoog in eerste kwartaal

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

De Alibaba Group Holding Limited heeft in het eerste kwartaal de omzet opgevoerd met 42 procent. De omzet kwam neer op 16,7 miljard dollar (15 miljard euro). Waar het in het eerste kwartaal gaat om een flinke omzetstijging, vertraagt de groei bij de groep wel. Het voorgaande eerste kwartaal liet namelijk nog een groei van 61 procent zien.

“We hadden een sterk kwartaal om ons financiële jaar mee te starten, met de omzet die 42 procent steeg en het EBITDA dat 34 procent toenam,” aldus CFO van de Alibaba Group, Maggie Wu. “We zijn blij dat user engagement en de uitgaven van consumenten gelijk blijven bij onze platforms. We blijven investeren in groei op de lange termijn terwijl we ook de kosten efficiënt verdelen in onze investeringen.”

Het netto inkomen van de Chinese e-tailer kwam neer op 2,7 miljard dollar (2,4 miljard euro). De Alibaba Group is onder andere eigenaar van Tmall en Taobao en retailketen Freshippo. Naast retail doet Alibaba ook zaken in de categorieën ‘cloud computing’ en ‘digital media and entertainment’.

Alibaba
Alibaba Group
Alibaba Group Holding Limited
Tmall