• Home
  • Nieuws
  • Business
  • Alibaba: meer omzet, minder winst in Q4 en een nieuwe CEO

Alibaba: meer omzet, minder winst in Q4 en een nieuwe CEO

Door Anne Buis

bezig met laden...

Scroll down to read more

In het laatste kwartaal heeft e-commercegigant Alibaba een omzetstijging van 45 procent geboekt, wat neerkomt op 17,4 miljard yuan (2,5 miljard euro). Dat heeft het Chinese bedrijf bekend gemaakt.

De nettowinst halveerde echter met 48 procent tot 2,9 miljard yuan (414 miljoen euro), wat voornamelijk te wijten is aan het verstrekken van aandelenbonussen. Had Alibaba dat niet gedaan, dan was de winst 14 procent gestegen. De inkomsten kwamen uit op ongeveer 2,5 miljard euro.

Naast de kwartaalcijfers maakte het Chinese bedrijf ook bekend dat er een nieuwe CEO komt: op 10 mei neemt voormalig COO Daniel Zhang het stokje over van Jonathan Lu. Oprichter Jack Ma ziet in de nieuwe CEO ‘een bewezen internationale business leader en innovator’, die de groep zal begeleiden naar meer (internationale) groei.

De vertrekkende CEO Jonathan Lu blijft wel vicevoorzitter van de Raad van Bestuur.

In september ging het Chinese Alibaba naar de beurs, wat het concern 25 miljard dollar (19,4 miljard euro) heeft opgeleverd. Het vermogen van Jack Ma wordt geschat op 20 miljard euro en hij is daarmee de rijkste Chinees ter wereld. Vorige week maakte Alibaba bekend voorlopig geen personeel meer aan te nemen, omdat het bedrijf te snel zou groeien.

Alibaba